Atelier de creație dedicat cinstirii Sfintei Cruci la Răcășdia

Atelier de creație dedicat cinstirii Sfintei Cruci la Răcășdia
Duminică, 23 martie, în incinta Bisericii „Adormirea Maicii Domnului”, din Parohia Răcăşdia, Protopopiatul Moldova Nouă, a avut loc un atelier de creație, având ca temă principală „Sfânta Cruce şi rolul ei în iconomia mântuirii neamului omenesc
Autor: Pr. Gheorghe Ţibuleac
Duminică, 23 martie, în incinta Bisericii „Adormirea Maicii Domnului”, din Parohia Răcăşdia, Protopopiatul Moldova Nouă, a avut loc un atelier de creație, având ca temă principală „Sfânta Cruce şi rolul ei în iconomia mântuirii neamului omenesc”. La acest atelier au participat tinerii parohiei, membri în proiectul „Hristos împărtășit copiilor”, derulat în parteneriat cu Patriarhia Română și Episcopia Caransebeșului.

Atelierul a cuprins mai multe secțiuni: desen, pictură, creație, poezie, cântare religioasă, și susținerea unor referate realizate de participanți și dedicate rolului mântuitor al Crucii, prefigurării Crucii în Vechiul Testament și Crucii ca armă a biruinței în Legea Nouă. În cadrul atelierului au fost şi oaspeți din parohiile învecinate, partenere și participante la proiectul „Hristos împărtășit copiilor” de la Ciclova-Română, Sasca-Montană şi Naidăş.

Lucrările au debutat așa cum se cuvine prin rostirea rugăciunii de început, apoi fiecare preot a avut câte o scurtă alocuțiune cu privire la evenimentul marcat prin realizarea respectivului atelier, după care tinerii au dat frâu liber imaginației şi au început lucrările propriu zise. Lucrările realizate în urma acestui atelier vor fi expuse în pronaosul bisericii parohiale până în ziua Buneivestiri, spre a fi apreciate de enoriașii participanți la sfintele slujbe.

Data: 24 martie 2014 • Vizualizări: 1335