Atenţie în îngrijire spirituală pentru copiii şi bătrânii neputincioşi din Reşiţa

Atenţie în îngrijire spirituală pentru copiii şi bătrânii neputincioşi din Reşiţa
Joi, 8 martie, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, a cercetat asistaţii Complexului de servicii sociale „Sfânta Maria” din Reşiţa şi a oficiat Taina Sfântului Maslu în biserica cu hramul „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din incinta Căminului pentru persoane vârstnice din Reşiţa
Autor: Serviciul Prezidial
Atât pentru beneficiarii Complexului de servicii sociale „Sfânta Maria” din Reşiţa, cât şi pentru personalul medical şi administrativ al aşezământului social, Ierarhul a citit rugăciuni de dezlegare şi de sănătate, apoi le-a dăruit acestora iconiţe şi pliante cu Taina Sfântului Maslu. Complexului de servicii sociale „Sfânta Maria” din Reşiţa are cinci domenii de activitate: centrul specializat pentru copiii cu dizabilităţi; centrul de primire în regim de urgenţă pentru copiii cu dizabilităţi cu vârste între 0-3 ani cu dependenţă de îngrijire; centrul de recuperare/reabilitare; centrul de îngrijire şi asistenţă socială pentru tineri; centrul care acordă servicii pentru dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă.

Apoi, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, a oficiat Taina Sfântului Maslu în biserica cartierului reşiţean „Marginea Lend”. Biserica cu hramul „Sfânţii Apostoli Petru şi Pavel” se află în incinta azilului de bătrâni din cartierul Margina Lend din Reşiţa, este păstorită de către părintele Moise Linu şi are un rol dublu: funcţionează ca biserică parohială, dar împlineşte şi nevoile duhovniceşti ale vârstnicilor care trăiesc în acest aşezământ social.

După oficierea Tainei Sfântului Maslu, Chiriarhul a precizat: „Şi în această seară, cu ajutorul lui Dumnezeu, am săvârşit Taina Sfântului Maslu în biserica din incinta Căminului pentru persoane vârstnice din cartierul reşiţean Marginea Lend. Ne-am bucurat de prezenţa, la Taina Sfântului Maslu, a asistaţilor acestui centru, precum şi a credincioşilor care formează această parohie reşiţeană Marginea Lend. Ne-am bucurat foarte mult pentru că ne-a ajutat Bunul Dumnezeu să săvârşim Taina Sfântului Maslu, dar şi rugăciuni pentru sănătate, pentru iertare şi dezlegare, deoarece ne aflăm în Postul Mare şi mai mult decât atât în „Anul omagial al Tainei Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor”. Înainte de a veni la Căminul pentru persoane vârstnice din Margina Lend, am citit rugăciuni de dezlegare şi de sănătate pentru asistaţii Complexului de servicii sociale „Sfânta Maria” din Reşiţa, unde se află aproximativ douăzeci şi cinci de tineri bolnavi şi care au nevoie de rugăciunile noastre, de dragostea şi ajutorul nostru, dar mai ales de revărsarea harului Duhului Sfânt peste ei şi peste toţi cei care au grijă de ei, pentru că sunt oameni dedicaţi în aceste aşezăminte sociale care îl slujesc pe aproapele, identificându-l pe aproapele cu Mântuitorul Iisus Hristos şi reflectând la ceea ce Mântuitorul spune Dacă Mă iubiţi pe Mine, trebuie să-l iubiţi şi pe aproapele vostru. Aşadar, continuăm şirul slujirilor Tainei Sfântului Maslu în Reşiţa şi în toată Eparhia Caransebeşului venind şi prin acest fel în sprijinul credincioşilor noştri şi mai ales în sprijinul celor bolnavi, celor bătrâni şi neajutoraţi”.

Vizitele chiriarhale la aşezămintele sociale şi la spitalele din Eparhia Caransebeşului vor continua şi în săptămânile viitoare în toate oraşele din judeţul Caraş-Severin, pe tot parcursul Postului Mare.


Data: 9 martie 2012 • Vizualizări: 998