ATOR Banatul de Munte – „proiectul tinereții noastre”

ATOR Banatul de Munte – „proiectul tinereții noastre”

Album foto
Marți, 24 ianuarie, la împlinirea a 158 de ani de la Unirea Principatelor Române, delegații ale tinerilor membri ai ATOR Banatul de Munte din tot județul Caraș-Severin, s-au reunit la Reșița
Autor: Karina Sîtea, Andreea Gealapu
Marți, 24 ianuarie, la împlinirea a 158 de ani de la Unirea Principatelor Române, delegații ale tinerilor membri ai ATOR Banatul de Munte din tot județul Caraș-Severin, s-au reunit la Reșița, în cadrul primei întâlniri din acest an, ocazie cu care a fost făcut un bilanț al anului 2016 și s-au structurat activitățile pe care asociația și le propune în acest an.

Evenimentul a debutat cu o slujbă de mulţumire, săvârșită la Centrul pastoral-misionar de la demisolul Catedralei „Schimbarea la Faţă” din cartierul Govândari al municipiului Reșița, de către un sobor de preoți condus de părintele Gheorghe Șuveți, protopopul locului. Răspunsurile liturgice au fost date de către tinerii din Corul ATOR, dirijați de părintele profesor Gheorghe Tistu.

În debutul reuniunii, părintele Mihai Ciucur, coordonatorul Departamentului de tineret al eparhiei și moderatorul întâlnirii, a transmis mesajul de încurajare și susținere al Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. Totodată, părintele le-a adresat câteva cuvinte tinerilor prezenți arătând că „trăind în era proiectelor, ATOR-ul poate deveni pentru fiecare dintre voi, proiectul tinereții voastre, dar trebuie să știți că acesta nu este orice fel de proiect, ci este un proiect pentru acum, pentru mâine și chiar pentru veșnicie, pentru că alături de voi, în acest demers, stă Biserica, iar Capul Bisericii este, așa cum bine știți, Însuși Mântuitorul Iisus Hristos”.

În continuare, fiecare delegație sosită din județ a prezentat principalele proiecte pentru anul în curs, arătând, totodată, situația numărului de membri activi și a structurilor zonale de coordonare a activităților asociației. În prezent, la nivelul județului, activează un număr de 283 de tineri dornici să realizeze o lucrare bineplăcută lui Dumnezeu şi, totodată, necesară vremurilor în care trăim.

În finalul întâlnirii a fost prezentată agenda activităților Departamentului de tineret, în cadrul căreia un loc important îl ocupă proiectele propuse de tinerii din ATOR, stabilindu-se, totodată, următoarea întâlnire care va avea loc în luna februarie la Coronini, pe malul Dunării.

Concluzia de final a aparținut doamnei prof. univ. dr. Lavinia Pop de la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița, care, prin cuvinte sensibile i-a încurajat pe tinerii prezenți să meargă mai departe pe drumul devenirii lor în Hristos.
.
Referindu-se la reuniunea de la Reșița, Anita Radics - preşedinta Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi din Banatul de Munte, a mărturisit: „Am avut bucuria unei întâlniri frumoase şi folositoare, în care, la fel ca de fiecare dată, Hristos a adus bucuria în mijlocul nostru. Avem nevoie să creştem, să ne educăm şi să ne formăm într-un mediu care ne oferă şansa de a fi şi de a deveni oameni liberi şi adevăraţi, în adevăratul sens al cuvântului”.

Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte a fost înființată, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, în luna iulie a anului 2016, în prezent existând zece filiale ale asociației, la nivelul întregului județ Caraș-Severin.


Data: 25 ianuarie 2017 • Vizualizări: 1031