ATOR Banatul de Munte a desfășurat campania umanitară „Ghiozdanul cu bucurii”

ATOR Banatul de Munte a desfășurat campania umanitară „Ghiozdanul cu bucurii”

Album foto
Nou înființata Asociaţie a Tinerilor Ortodocşi din Banatul de Munte a organizat, în perioada 20 septembrie – 10 octombrie, campania umanitară intitulată „Ghiozdanul cu bucurii”
Autor: Anita Radics
Nou înființata Asociaţie a Tinerilor Ortodocşi din Banatul de Munte a organizat, în perioada 20 septembrie – 10 octombrie, campania umanitară intitulată „Ghiozdanul cu bucurii”. Această campanie se numără printre primele activități ale tinerei asociaţii şi vizează în primul rând ajutorarea copiilor defavorizaţi din toate zonele de activitate ale organizaţiei, prin oferirea rechizitelor necesare unui şcolar.

În zonele de activitate în care Asociaţia Tinerilor Ortodocşi a reuşit să îşi extindă povestea, tinerii membri s-au mobilziat, bucurându-se de ajutorul preoţilor şi al profesorilor însoţitori, fiecare dintre aceştia fiind responsabili şi îndrumători ai tinerilor în activităţile dedicate acestora şi nu numai. În colectarea rechizitelor, pe lângă aportul adus de fiecare membru în parte, au fost primite, de asemenea, donaţii din partea familiilor şi a persoanelor care au dorit să contribuie la oferirea unui sprijin în favoarea şcolarilor cu posibilităţi reduse. Astfel, în primele 4 filiale ale organizaţiei – respectiv zona Reșița, Oravița-Răcășdia, Bocșa și Caransebeș - au fost realizate un număr de 55 de „ghiozdane cu bucurii”, unitare, care, ulterior, au fost distribuite familiilor în interiorul cărora tinerii au cunoscut şcolari dornici de a învăţa şi merituoși în a fi sprijiniţi. De asemenea, alături de rechizite, tinerii au completat bucuria copiilor prin dăruirea de jucării, alimente şi haine.

Având binecuvântarea şi purtarea de grijă a Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, tinerii şi-au împlinit responsabilitatea asumată de a-şi ajuta aproapele, ducând şi împlinind, totodată, cuvântul rodnic al Bisericii lui Hristos, dovedit prin faptele lor.

„Am privit cu maximă responsabilitate campania lansată de Asociaţia Tinerilor Ortodocşi din Banatul de Munte, în legătură cu strângerea rechizitelor şcolare pentru copiii nevoiaşi. Această campanie a putut fi concretizată datorită dărniciei unor oameni care au conştientizat nevoia întrajutorării aproapelui. Astfel, a fost aşternută bucuria pe chipurile tuturor acestor copii cu posibilităţi financiare reduse. Aceştia au primit, prin intermediul asociaţiei noastre, rechizite şcolare pentru ca nu cumva, din cauza unor lipsuri, să le fie periclitată situaţia şcolară. Însă nu doar copiii au fost cei care s-au bucurat, ci şi noi, cei care ne-am implicat în această campanie, am simţit o bucurie sufletească nespusă, pentru că am reuşit să împlinim cuvintele Mântuitorului Hristos care zice: «Adevărat zic vouă, întrucât aţi făcut unuia dintr-aceşti fraţi ai mei, prea mici, Mie Mi-aţi făcut»”, mărturiseşte tânărul Cătălin Ciorîngă, vicepreşedinte al Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi din Banatul de Munte.

Această primă campanie – „Ghiozdanul cu bucurii” – se încadrează într-unul dintre obiectivele principale ale Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi din Banatul de Munte, şi anume acela al desfăşurării activităţilor filantropice şi al încurajării voluntariatului în rândul adolescenţilor, activităţi în derularea cărora, tinerii au prilejul de a se forma, de a empatiza cu ceilalţi şi de a dezvolta alte activităţi asemănătoare în interiorul unei astfel de organizaţii de tineret.

Data: 11 octombrie 2016 • Vizualizări: 876