Banatul de Munte s-a alăturat Marșului pentru viață

Banatul de Munte s-a alăturat Marșului pentru viață

Album foto
Sâmbătă, 25, martie, la Praznicul Bunei Vestiri s-a desfășurat la Reșița un marș pentru viață, organizat de Episcopia Caransebeșului
Autor: Serviciul Cultural
Sâmbătă, 25, martie, la Praznicul Bunei Vestiri s-a desfășurat la Reșița un marș pentru viață, organizat de Episcopia Caransebeșului în parteneriat cu Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița, Colegiul Național al asistenților sociali, Filiala Caraș-Severin, Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, precum și cu Primăria municipiului reședință de județ.

Mii de oameni, printre care foarte mulți copii și tineri au participat la un moment de rugăciune în fața Bisericii „Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș” din incinta Protopopiatului din Reșița, după care s-a plecat în procesiune pe traseul Protopopiat - Parcul Cărășana - Centrul Civic - Universitatea Eftimie Murgu.

În centrul civic au fost susţinute alocuţiuni din partea organizatorilor, dar şi din partea invitaţilor, având ca mesaj susținerea vieții, familiei și a femeii. Marșul s-a încheiat în curtea Universității reșițene unde au fost susținute referate pentru protejarea mamei și au fost intonate cântece și pricesne închinate familiei și femeii creștine.

În acest an au fost foarte mulți copii și tineri de la centrele de tieneret ale Episcopiei Caransebeșului. De asemenea au participat la marș și preoți din tot județul, profesori de religie, membrii ATOR, oameni de cultură și foarte multe familii cu copii, oameni care susțin viața.


Data: 25 martie 2017 • Vizualizări: 1710