Bătrânii singuri din Reșița binecuvântați în prag de sărbători

Bătrânii singuri din Reșița binecuvântați în prag de sărbători
Bătrânii de la Căminul pentru persoane vârstnice din cartierul Marginea-Lend al municipiului Reșița au primit vineri, 20 decembrie, vizita unui sobor de preoți condus de reprezentantul Sectorului Social al Episcopiei Caransebeșului, părintele Mihai Ciucur
Autor: Serviciul Social-Misionar
Bătrânii de la Căminul pentru persoane vârstnice din cartierul Marginea-Lend al municipiului Reșița au primit vineri, 20 decembrie, vizita unui sobor de preoți condus de reprezentantul Sectorului Social al Episcopiei Caransebeșului, părintele Mihai Ciucur. Acesta, alături de părintele paroh Moise Linu și de părintele Sorin Bușoi – misionar la spitalul din localitate - a oficiat Taina Sfântului Maslu la care au participat bătrânii internați aici și angajații așezământului.

Slujba a avut darul să emoționeze și să bucure sufletele bătrânilor care, după ce au fost unși cu untdelemn sfințit și au primit iconițe și calendare, au asistat la un mini-recital de colinde susținut de teologul Claudiu Radu Murariu.

În cadrul cuvântului de final, părintele Mihai Ciucur, a transmis mesajul și purtarea de grijă a Preasfințitului Lucian, Episcopul Caransebeșului, subliniind, totodată, că nimeni nu e singur cu adevărat dacă Îl poartă Dumnezeu în suflet și trăiește după voia Sa. În final preoții au împărțit pungi cu daruri atât vârstnicilor, cât și cadrelor medicale ale așezământului care găzduiește aproximativ 180 de beneficiari din categoria celor bătrâni, bolnavi și singuri.

Din rânduiala lui Dumnezeu și prin purtarea de grijă a Preasfințitului Lucian, întâistătătorul eparhiei Caransebeșului, în această perioadă de post, premergătoare marelui praznic al Nașterii Mântuitorului, au fost cercetate toate așezămintele sociale, medicale și centrele de pe cuprinsul episcopiei noastre.

Data: 23 decembrie 2013 • Vizualizări: 1025