Binecuvântare și înnoire în Parohia Berzovia

Binecuvântare și înnoire în Parohia Berzovia

Album foto
În duminica a 11-a după Rusalii Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a fost prezent în mijlocul credincioșilor din Parohia Berzovia, Protopopiatul Reșița
Autor: Serviciul Prezidial
În duminica a 11-a după Rusalii Parohia Berzovia din Protopopiatul Reșița a îmbrăcat haine de sărbătoare. Credincioșii împreună cu preotul paroh l-au așteptat pe Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului la orele dimineții, în fața bisericii recent renovată, alături de ei fiind și părintele protopop Gheorghe Șuveți și un sobor de preoți. Ierarhul a resfințit exteriorul sfântului locaș, precum și altarul de vară construit în curtea bisericii. În continuare Preasfinția Sa înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a săvârșit Sfânta Liturghie în altarul de vară, în cadrul căreia l-a hirotesit pe părintele paroh Zaharie Petrică Ghimboașă, iconom stavrofor.

De asemenea tuturor celor care s-au implicat în înfrumusețarea și amenajarea bisericii parohiale cu hramul „Înălțarea Domnului” și la celelalte lucrări efectuate, chiriarhul le-a oferit acte de cinstire. La sfintele slujbe au fost prezente autorități județene și locale, precum și foarte mulți credincioși, dintre care copii și tineri îmbrăcați în haine populare specifice zonei. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

„Ne-am bucurat să constatăm că aici la Berzovia avem un preot vrednic căruia astăzi i-am dat distincția cea mai mare care se poate oferi unui preot de mir. De nouă ani părintele Zaharia se ostenește împreună cu credincioșii acestei parohii și roadele se văd atât pe plan material, administrativ-gospodăresc, cât și pe tărâm spiritual, pastoral și misionar. De asemenea, subliniem că aici la Berzovia este o lucrare frumoasă cu tinerii și ne bucurăm că și în eparhia noastră avem tineri apropiați de biserică și mai ales preoți care știu să-i apropie pe tineri și să-i mențină în sfânta biserică, dar și să-i motiveze ca pe mai departe să rămână și să devină credincioși buni ai bisericii noastre dreptmăritoare”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Biserica Parohiei Berzovia cu hramul „Înălţarea Domnului”, a fost ridicată în anul 1812 prin jertfa şi osteneala credincioşilor. Parohia Berzovia este una dintre parohiile fruntaşe ale Episcopiei Caransebeşului, din anul 2007 până în prezent este păstorită cu multă dragoste şi dăruire de către părintele Petrică Zaharie Ghimboaşă.


Data: 5 septembrie 2016 • Vizualizări: 3223