Binecuvântare arhierească în Parohia Fârliug

Binecuvântare arhierească în Parohia Fârliug

Album foto
În Duminica dinaintea Praznicului Nașterii Domnului Preasfințitul Părinte Episcop Lucian s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Fârliug, Protopopiatul Reșița
Autor: Serviciul Prezidial
Ridicată înainte de 1783, Biserica cu hramul „Naşterea Maicii Domnului” din Parohia Fârliug, Protopopiatul Reșița, a suferit în ultima perioadă ample lucrări de amenajare și înfrumusețare. Astfel că, în Duminica dinaintea Praznicului Nașterii Domnului munca părintelui paroh și a credincioșilor a fost binecuvântată de Dumnezeu prin prezența Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

Ierarhul a săvârșit slujba de sfințire a sfântului locaș, după care înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a oficiat Sfânta Liturghie în biserica nou sfințită. În cadrul Sfintei Liturghii părintele paroh Daniel Cosmin Popescu a fost hirotesit iconom, iar tuturor credincioșilor, cei care au fost alături de păstorul lor și s-au ostenit la lucrările efectuate la biserică, Preasfințitul Părinte Lucian le-a oferit Diploma de excelență „Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul”. La final un grup de tineri a susținut un miniconcert de colinde și poezii specifice perioadei în prezența Preasfințitului.

Dăruirea bunilor credincioși a făcut posibilă și amenajarea casei parohiale, care a fost sfințită și ea de către Preasfințitul Lucian cu prilejul poposirii în Parohia Fârliug. La sărbătoarea parohiei au fost foarte mulți copii și tineri îmbrăcați în haine populare specifice zonei.

„Credincioșii împreună cu părintele paroh au lucrat foarte mult în ultima perioadă și au insistat ca înainte de a încheia anul 2016 să fim aici și să slujim Sfânta Liturghie, să binecuvântăm toate lucrările efectuate la interiorul și exteriorul bisericii, dar și la casa parohială. Îl rugăm pe bunul Dumnezeu să-i binecuvinteze în continuare pe acești minunați credincioși și bineînțeles îi îndemnăm să aibă grijă de casa lui Dumnezeu. Este foarte important să avem grijă de «casa» caselor noastre, biserica Mântuitorului Hristos, unde noi ne câștigăm mântuirea și viața veșnică, căci biserica dreptmăritoare rămâne «laboratorul» Învierii și al sufletelor noastre”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Biserica cu hramul „Naşterea Maicii Domnului” din Parohia Fârliug este monument istoric și este construită în stil baroc. Din pictura inițială care a fost realizată în secolul al 18-lea se mai păstrează „Sfânta Treime”, „Fecioara Maria”, cei „Patru Evangheliști” și cete de îngeri, restul picturii este realizată de către Gheorghe Costurin între anii 1983-1985.


Data: 18 decembrie 2016 • Vizualizări: 1216