Binecuvântare arhierească pentru credincioșii reșițeni

Binecuvântare arhierească pentru credincioșii reșițeni

Album foto
În a doua zi de Paști a fost la Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Reșița mare bucurie duhovnicească
Autor: Serviciul Prezidial
În a doua zi de Paști a fost la Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Reșița mare bucurie duhovnicească. Alături de clericii și credincioșii acestui sfânt locaș a fost și Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului pentru a se ruga împreună în Lunea Luminată. Credincioșii care au avut dezlegare de la duhovnic s-au împărtășit la Sfânta Liturghie oficiată de Preasfinția Sa, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. În cadrul sfintei slujbe părintele slujitor Cristian Manole a fost hirotesit iconom de către ierarh. De asemenea, părintelui Rusalin Chincea, cel care a slujit vreme de mai mulți ani la sfântul altar al acestei biserici, Preasfințitul Părinte Lucian i-a conferit Diploma de excelență „Sfântul Apostol și Evanghelist Luca”.

„Clericii și credincioșii de la această biserică au lucrat foarte mult, multe proiecte frumoase și îndrăznețe au dezvoltat împreună. Noi Îl rugăm pe Mântuitorul Hristos să îi ajute ca în timpul cel mai scurt această biserică din inima Reșiței să fie renovată interior și exterior, înfrumusețată și împodobită și să rămână peste ani o dovadă că reșițenii, clerul și poporul binecredincios au știut să apere ortodoxia în vremuri grele”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Biserica Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil din Reşiţa a fost ridicată în anul 1872 şi se află în centrul civic al municipiului Reşiţa. În anul 1985 autorităţile comuniste au translatat 55 de m locaşul de cult şi l-au înconjurat de blocuri.


Data: 18 aprilie 2017 • Vizualizări: 1831