Binecuvântare pentru bătrânii bolnavi și singuri din Bocșa

Binecuvântare pentru bătrânii bolnavi și singuri din Bocșa

Album foto
Luni, 16 decembrie, bătrânii bolnavi și singuri de la Căminul pentru persoane vârstnice din Bocșa au fost cercetați de un sobor de preoți care au săvârșit Taina Sfântului Maslu în capela din incinta așezământului social
Autor: Serviciul Social-Misionar
Luni, 16 decembrie, la orele după amiezii, bătrânii bolnavi și singuri de la Căminul pentru persoane vârstnice din Bocșa au fost cercetați de un sobor de preoți care au săvârșit Taina Sfântului Maslu în capela din incinta așezământului social. Au fost prezenți toți preoții din orașul Bocșa, alături de reprezentantul Episcopiei Caransebeșului, părintele inspector Mihai Ciucur, la slujbă asistând atât bătrânii internați aici, cât și angajați ai instituției social-medicale.

La finalul slujbei, care a oferit mângâiere și speranță bătrânilor bolnavi și singuri, un grup de copii de la Școala gimnazială nr.1 din localitate, coordonați de prof. Geanina Mură, a interpretat un buchet de colinde tradiționale și a împărțit pungi cu daruri tuturor celor internați. Au fost, de asemenea, împărțite iconițe și calendare tuturor celor prezenți.

În cuvântul rostit la final, reprezentantul Centrului Eparhial, a transmis arhiereasca binecuvântare a Preasfințitului Lucian, Episcopul Caransebeșului, subliniind, totodată, purtarea pe care Biserica – prin slujitorii ei – o poartă celor suferinzi și singuri: „Suferința și, în general, bolile sufletești, sunt urmarea păcatului și a depărtării de Dumnezeu, de aceea este foarte importantă refacerea legăturii cu Dumnezeu prin rugăciune personală și participarea la Sfintele Taine ale Bisericii, mai ales acum, la vremea postului și în pragul marelui praznic al Nașterii Domnului” a concluzionat părintele Mihai Ciucur.

Căminul pentru pesoane vârstnice din Bocșa găzduiește în prezent 50 de bătrâni bolnavi și singuri, oferindu-le servicii de cazare, masă și asistență medicală în sistem rezidential. În perioada următoare, prin purtarea de grijă a Preasfințitului Lucian, chiriarhul locului, Taina Sf. Maslu va fi oficiată în toate așezâmintele sociale și medicale de cuprinsul eparhiei.

Data: 16 decembrie 2013 • Vizualizări: 1024