Binecuvântare pentru muzeul din Caransebeş

Binecuvântare pentru muzeul din Caransebeş

Album foto
Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului, a sfinţit şi binecuvântat noile birouri administrative ale muzeului din Caransebeş
Autor: Serviciul Cultural
Miercuri, 14 noiembrie 2012, Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului, a sfinţit şi binecuvântat noile birouri administrative ale Muzeului Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă din Caransebeş. După oficierea slujbei, Chiriarhul a participat, în calitate de preşedinte de onoare, la lucrările Consiliului Ştiinţific al muzeului din Caransebeş.

Consiliul Ştiinţific al Muzeului Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă din Caransebeş are misiunea de a aproba activitatea de cercetare ştiinţifică a instituţiei. Acesta este format din speciaişti care lucrează în instituţie, precum şi din personalităţi din domeniul istoriei şi culturii ale oraşului Caransebeş şi ale judeţului Caraş-Severin.

Alături de ierarhul locului, a fost prezentă Liubiţa Raichici, manager al Direcţiei pentru Cultură în judeţul Caraş-Severin, colonelul în rezervă Liviu Groza, personalitate istorică marcantă care a contribuit la înfiinţarea muzeului caransebeşean, istoricul Constantin Brătescu şi Adrian Ardeţ, directorul Muzeului Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă din Caransebeş şi preşedintele Consiliului Ştiinţific.

În cadrul lucrărilor consiliului au fost prezentate activităţile culturale şi expoziţionale desfăşurate în cadrul muzeului pentru anul 2012. Totodată, au fost aprobate pentru anul viitor o serie de publicaţii, activităţi cultural-tradiţionale, dar şi unele educative. De asemenea, se doreşte o colaborare mai intensă cu instituţiile şcolare din localitate şi dinjudeţul Caraş-Severin.

Între Episcopia Caransebeşului şi Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă din Caransebeş există numeroase colaborări şi parteneriate menite să contribuie la intensificarea activităţilor educative şi culturale în oraşul de pe Timiş şi Sebeş. La final, Preasfinţitul Lucian a împărţit tuturor celor prezenţi iconiţe.

Data: 14 noiembrie 2012 • Vizualizări: 812