Binecuvântarea bisericii și casei parohiale din Slatina Nera

Binecuvântarea bisericii și casei parohiale din Slatina Nera

Album foto
Biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Slatina Nera, Protopopiatul Moldova Nouă a fost sfințită de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, luni, 21 noiembrie
Autor: Serviciul Prezidial
Biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Slatina Nera, Protopopiatul Moldova Nouă a fost sfințită de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, luni, 21 noiembrie. Fiind Praznicul Intrării Maicii Domnului în Biserică, foarte mulți credincioși au venit la sfânta biserică și au participat la slujba de sfințire a sfântului locaș, care în ultima perioadă a fost renovat și înfrumusețat. Preasfințitul Părinte Lucian, a sfințit de asemenea și o troiță, ce este amplasată în fața bisericii, după care înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a oficiat Sfânta Liturghie.

În cadrul Sfintei Liturghii ierarhul l-a hirotesit pe părintele paroh Cristian Florin Guiu iconom, iar la final tuturor celor care s-au implicat în lucrările săvârșite la sfânta biserică le-a oferit Diploma de excelență „Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul”. În continuare Preasfințitul Lucian a sfințit și casa parohială, care la rândul ei a fost amenajată și înfrumusețată. La sfintele slujbe au fost prezente și autoritățile locale.

„Îi mulțumim lui Dumnezeu că preoții noștri au înțeles că pe lângă lucrările pe care trebuie să le efectueze la locașul de rugăciune trebuie să aibă în atenția lor și casa parohială. De asemenea aducem mulțumire Domnului că avem și preoți receptivi în Eparhia Caransebeșului și familii preoțești care într-adevăr sunt modele de viețuire pentru familiile și comunitățile noastre, deoarece oamenii așteaptă de la noi mai mult, nu numai propovăduire din punct de vedere teoretic, ci și un mod de viață autentic, în conformitate cu preceptele Sfintei Evanghelii și morala creștină. Ne-am bucurat astăzi la Slatina Nera că și oamenii de aici au înțeles că trebuie să rămână într-o permanentă conlucrare și colaborare cu preotul paroh, să aibă grijă de biserică, de casa parohială, dar să nu piardă din atenția lor nici tot ceea ce înseamnă consolidarea bisericii vii din sufletele noastre”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Slatina Nera a fost ridicată în secolul al 18-lea, în stil baroc, din piatră și cărămidă. Biserica este declarată monument istoric. Sfântul locaș a fost pictat în 1874 de Nicoale Mărășescu, apoi în 1981 de Nicolae Popescu.


Data: 22 noiembrie 2016 • Vizualizări: 961