Binecuvântarea capelei din comuna Dognecea

Binecuvântarea capelei din comuna Dognecea

Album foto
În Duminica a IV-a după Rusalii, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeşului a binecuvântat lucrările efectuate la capela "Pogorârea Sfântului Duh" din Dognecea
Autor: Serviciul Prezidial
Aflată pe colina care străjuieşte împrejurimile comunei Dognecea, capela „Pogorârea Sf. Duh” din cimitirul parohiei a primit haină nouă şi harul Sfântului Duh prin slujba de binecuvântare oficiată astăzi, în urma finalizării lucrărilor de renovare a exteriorului capelei.

Slujba de resfinţire a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeşului, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa credincioşilor care au putut urca la „colina bucuriei” de la Dognecea.

În cadrul dumnezeieştii Liturghii Preasfinţia Sa a hirotonit întru preot pe diaconul Radu Onişoru, care va sluji la parohia Agadici din protopopiatul Oraviţa. Totodată, Chiriarhul a hirotesit întru sachelar pe preotul paroh Doru Melinescu şi a acordat acte de cinstire ctitorilor şi binefăcătorilor sfântului locaş. La sfârşitul Sf. Liturghii, consiliul local a acordat Preasfinţiei Sale titlu de cetăţean de onoare al comunei Dognecea prin edilul-şef al comunei.

„Această bisericuţă, mică, dar cochetă şi curată ne este foarte aproape de suflet, fiindcă aici ne liniştim sufletele, când venim la mormintele rudelor noastre, care au trecut la Domnul”, ne-a mărturisit un credincios prezent.

Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian, în cadrul cuvântului de învăţătură a apreciat atât osârdia înaintaşilor de a construi o bisericuţă deasupra lacului de acumulare de la Dognecea, cât şi osteneala preotului şi credincioşilor de a o întreţine şi înfrumuseţa, chiar dacă biserica se află pe o înălţime la marginea comunei, loc greu accesibil pentru credincioşi.

<

Data: 20 iunie 2010 • Vizualizări: 1780