Biserica și Școala împreună pentru educarea copiilor

Biserica și Școala împreună pentru educarea copiilor
Începând cu noul an școlar 2014–2015, Centrul de Tineret al Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din Oravița Montană a creat un parteneriat cu Liceul Teoretic „General Dragalina” din Oravița
Autor: Serviciul Social-Misionar
Începând cu noul an școlar 2014–2015, Centrul de Tineret al Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din Oravița Montană a trecut la o nouă etapă în ceea ce privește activitatea catehetică, cât și cea educațională, pentru că Biserica și Școala sunt legate ontologic una de cealaltă.

Colaborarea dintre Liceul Teoretic „General Dragalina” din Oravița, reprezentat de d-na director Țepeneu Alideia și Centrul de Tineret al Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din localitate, coordonat de preotul icon. Guiman Iulius Ionuț, a făcut ca de anul acesta clasa pregătitoare să funcționeze sub oblăduirea bisericii „Adormirea Maicii Domnului” Oravița Montană, care le-a oferit spațiu pentru desfășurarea activităților educaționale.

„Dorim ca această legătură Biserică – Școală să fie un tot unitar unde copilul, tânărul educat într-un cadru duhovnicesc, să devină un bun apărător al credinței strămoșești. Exemplul cel mai concludent cu privire la creșterea duhovnicească este următorul: «Dacă sădești vlăstar îl îngrijești, și-l protejezi, atunci când ajunge la maturitate îți va oferi roadele sale», așa trebuie să procedăm și cu educarea și instruirea copiilor. Rugăm pe Bunul Dumnezeu să le dea înțelepciune, dragoste și creștere duhovnicească”, a subliniat părintele Guiman Iulius Ionuț.

Data: 18 septembrie 2014 • Vizualizări: 974