Biserica – loc de întâlnire pentru tinerii din Anina

Biserica – loc de întâlnire pentru tinerii din Anina
Biserica parohiei „Sf. Treime” din cartierul Steierdorf al oraşului Anina, a găzduit joi, 24 octombrie, o întâlnire cu tinerii din localitate
Autor: Sectorul Social-Misionar
Biserica parohiei „Sf. Treime” din cartierul Steierdorf al oraşului Anina, a găzduit joi, 24 octombrie, o întâlnire cu tinerii din localitate la care au paricipat, alături de copii şi părinţii şi cadrele didactice ale acestora. A participat, de asemenea, în calitate de invitat, părintele Mihai Ciucur – inspector pentru activităţile cu tinerii în cadrul Episcopiei Caransebeşului, însoţit de reprezentanţi ai Centrului de tineret Reşiţa Montană.

Întâlnirea a debutat cu prezentarea de către părintele inspector a concluziilor studiului sociologic pilot „Împreună pentru copiii noştri” care a constituit punctul de plecare în discuţiile purtate cu părinţii copiiilor şi cu profesorii prezenţi. Rezultatul acestor discuţii s-a concretizat într-o iniţiativă a părintelui paroh Gheorghe Şuveţi, susţinută de toţi cei prezenţi, de a căuta un spaţiu propice desfăşurării unor activităţi multiple cu copiii şi tinerii.

În cea de-a doua parte a întâlnirii cei prezenţi au putut urmări un material de prezentare a proiectului tematic Credinţă şi istorie pentru toţi, desfăşurat în luna septembrie sub forma unei excursii de trei zile la care au participat şi 13 tineri din Anina. S-au rememorat, cu acest prilej, momentele frumoase petrecute împreună de către copii, care au împărtășit impresii şi amintiri din acele zile petrecute alături de colegii lor de la Reşiţa.

În finalul întâlnirii părintele paroh a mulţumit celor prezenţi, iar delegatul centrului eparhial a transmis binecuvântarea Preasfinţitului Lucian Episcopul Caransebeşului şi a felicitat, totodată, pe toţi cei implicaţi în frumoasa lucrare misionară de la Anina. Grupul de tineri „Sf. Ştefan cel Mare” al parohiei „Sf. Treime” Steierdorf - Anina, coordonat cu multă dăruire de părintele Gheorghe Şuveţi, a luat fiinţă în luna noiembrie 2012 în urma proiectului „Tineri în Biserică” derulat de Episcopia Caransebeşului şi desfăşoară multiple activităţi care au la bază credinţa şi participarea activă la sfintele slujbe ale Bisericii, fiind un model de unitate, consecvenţă şi seriozitate.

„Întâlnirea de azi a avut un rol multiplu: în primul rând acela de a întâri legăturile cu părinţii şi cu şcoala, în al doilea rând a fost un prilej de frumoasă reîntâlnire cu tinerii beneficiari ai excursiei din luna septembrie, dar şi o modalitate de a angrena şi alţi tineri şi copii din localitate în activităţile Bisericii. Nu în ultimul rând, cu acest prilej s-au început demersurile pentru extinderea şi diversificarea activităţilor cu tinerii, prin identificarea unui spaţiu care va putea găzdui un viitor centru de tineret la Anina”, a concluzionat părintele inspector Mihai Ciucur.

Data: 25 octombrie 2013 • Vizualizări: 1203