Biserica alături de cei bolnavi și singuri

Biserica alături de cei bolnavi și singuri

Album foto
În preajma Praznicului Nașterii Domnului, în Eparhia Caransebeșului au fost ceretați cei bolnavi, bătrâni și singuri din spitalele și așezămintele sociale
Autor: Serviciul Social-Misionar
Ca în fiecare an, în preajma praznicului Nașterii Domnului, prin purtarea de grijă și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, au fost ceretați cei bolnavi, bătrâni și singuri din spitalele și așezămintele sociale de pe cuprinsul Eparhiei Caransebeșului.

La Reșița, în toate cele trei unități aparținând Spitalului Județean de Urgență din localitate, a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu pentru bolnavii internați și cadrele medicale. Sfintele slujbe au fost oficiate de către preoții misionari slujitori în capelele din spitale, alături de delegați ai Sectorului social și de alți preoți rânduiți. Astfel, în data de 10 Decembrie Taina Sf. Maslu a fost săvârșită la Capela „Sf. M. Mc. Pantelimon” din incinta Spitalului staționar III de către un sobor de preoți condus de părintele Sorin Sfeia, în data de 16 Decembrie, la Capela „Sf. M. Mc. Ecaterina” din incinta Spitalului staționar II de către un sobor de preoți condus de părintele Mihai Ciucur – delegatul Centrului eparhial, iar în data de 17 Decembrie la Capela „Sf. Ier. Iosif cel Nou de la Partoș” de către un sobor de preoți condus de părintele Laurențiu Mateia. Bolnavii internați, alături de cadrele medicale, au primit iconițe și calendare din partea Preasfințitului Părinte Lucian. De asemenea, bătrânii de la Căminul pentru persoane vârstnice Marginea-Lend au participat la Taina Sf. Maslu și au primit pungi cu daruri prin purtarea de grijă a părintelui Moise Linu joi, 18 Decembrie.

Și la Oravița, la spitalul orășenesc din localitate, vineri, 19 decembrie, a fost oficiată Taina Sf. Maslu din încredințarea Preasfințitului Părinte Lucian de către un sobor de preoți în frunte cu părintele Mihai Ciucur, reprezentantul Sectorului social-misionar al eparhiei. În prealabil, prin grija părintelui Marinel Bobescu, a fost săvârșită Taina Sf. Maslu și la Sanatoriul de la Marila, în data de 12 Decembrie. De asemena, copiii de la Centrul de tineret al parohiei „Adormirea Maicii Domnului” Oravița Montană, coordonați de părintele paroh Marinel Bobescu au colindat și împărțit pungi cu daruri copiilor cu dizabilități, precum și bătrânilor de la azilul din localitate.

Au fost cercetați și au participat la Taina Sf. Maslu și bătrânii internați în centrele pentru persoane vârstnice de la Anina – în data de 10 decembrie, și cei de la Bocșa – în data de 16 decembrie. Și la Molodova Nouă, în data de 5 decembrie a fost săvârșită Taina Sf. Maslu la spitalul din localitate, de către un sobor de preoți, condus de părintele protopop Bogoliub Martinovici.

„Urmând îndemnului scripturistic: «flămând am fost și Mi-ați dat să mănânc, însetat am fost și Mi-ați dat să beau, străin am fost și M-ați primit, gol am fost și M-ați îmbrăcat, bolnav am fost și M-ați cercetat...» (Mt. 25, 35-36), îi aducem mulțumire lui Dumenzeu că a rânduit și în acest an să putem împlini porunca iubirii și a slujirii aproapelui aflat în nevoi”, a arătat părintele Mihai Ciucur, inspector în cadrul Sectorului Social-filantropic, misionar și activități cu tineretul al Eparhiei Caransebeșului.

Data: 22 decembrie 2014 • Vizualizări: 934