Biserica alături de cei greu încercaţi

Biserica alături de cei greu încercaţi
Parohia Forotic s-a implicat în mod activ în ajutorarea unei familii greu încercate
Autor: Pr. Olimpiu Silaghi
În ziua de 22 septembrie, un mare necaz s-a abătut asupra familiei lui Ion Ivaşcu din Forotic, când în urma unui incendiu acesta a văzut cum truda sa de o viaţă, se pierde în puterea focului ce a cuprins întreaga casă. Deşi era o casa modestă, din bârne de lemn, era pentru Ion, soţia sa Maria, bolnavă şi imobilizată în scaun cu rotile şi pentru fiica şi nepoţii săi , căminul lor şi locul liniştii şi sălăşluirii lor de zi cu zi.

Văzând necazul şi încercarea ce s-a abătut asupra acestei familii, Parohia Forotic s-a arătat înţelegătoare şi grabnic ajutătoare în alinarea necazurilor acestora, implicându-se activ în ajutorarea lor atât prin intermediul consiliului parohial cât şi a comitetului parohial care au inceput o colectă reuşind să mobilizeze credincioşii acestei comunităţi reduse în vederea ajutorării acestei familii.

Colecta s-a concretizat atât prin alimente, lucruri de primă necesitate, cât şi bani, adunându-se de la credincioşi suma de 4000 de lei. Consiliul local a venit de asemenea în ajutorul acestei familii, astfel încât prin buna colaborare a parohiei cu autorităţile locale s-a reuşit achiziţionarea lemnului pentru acoperis, iar credincioşii au donat o parte din tigla pentru acoperiş.

Părintele Olimpiu Silaghi ne-a precizat: „Nădejdea noastră a tuturor celor implicaţi este că prin ajutorul lui Dumnezeu, această familie să aibă un acoperiş deasupra capului cât mai curând, conştienti fiind că iarna bate la uşă, iar sărbătorile sunt mai frumoase în casa ta, lânga familia ta, alături de cei dragi şi de cei care atunci când viaţa o cere ştiu să fie om pentru om”.

Data: 25 octombrie 2012 • Vizualizări: 854