Biserica din Valea Ramnei a fost târnosită

Biserica din Valea Ramnei a fost târnosită

Album foto
Astăzi la sărbătoarea Preasfintei Treimi, Părintele Episcop Lucian a târnosit Biserica cu hramul „Pogorârea Duhului Sfânt” din Filia Valea Ramnei
Autor: Serviciul Prezidial
Astăzi la sărbătoarea Preasfintei Treimi, Părintele Episcop Lucian a târnosit Biserica cu hramul „Pogorârea Duhului Sfânt” din Filia Valea Ramnei a Parohiei Cornereva, Protopopiatul Băile Herculane. Foarte mulți credincioși au fost prezenți la această zi de sărbătoare întrucât comunitatea de aici nu a avut niciodată un locaș de închinare. Alături de ei au fost și autorități județene și locale, dar și copii și tineri care au venit la sfânta biserică îmbrăcați în costume populare.

„După 4 ani de la punerea pietrei de temelie, astăzi am sfințit această biserică atât de importantă pentru păstrarea credinței și identității pe aceste meleaguri. Trebuie să punctăm faptul că deși este a doua zi de Rusalii foarte mulți credincioși, copii, tineri s-au apropiat de Sfântul Potir și au primit Trupul și Sângele Domnului. Observăm că aici în Cornereva există nu numai o lucrare administrativ-gospodărească intensă, ci există și o lucrare spirituală, pastoral-misionară. Trebuie să spunem și faptul că în această parohie nu există credincioși care să aparțină altor confesiuni, toți locuitorii de aici sunt creștini ortodocși, fac parte din Biserica strămoșească Ortodoxă. Acest lucru se datorează preoților ce au slujit aici și tuturor celor ce au menținut în această zonă candela credinței noastre mereu aprinsă”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

Ierarhul a săvârșit după slujba de sfințire, Sfânta Liturghie și a hirotesit pe părintele paroh iconom-stavrofor, deoarece în numai 4 ani a reușit împreună cu bunii săi credincioși să ridice un locaș sfânt. De asemenea, ctitorilor și binefăcătorilor ce s-au implicat în desfășurarea lucrărilor de construire și amenajare a bisericii ierarhul le-a oferit Diploma de excelență „Episcop Elie Miron Cristea”.

Și administrația locală i-a conferit Părintelui Episcop Lucian titlul de cetățean de onoare a comunei Cornereva. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

Comuna Cornereva este una dintre cele mai mari comune din țara noastră având aproximativ 40 de cătune răspândite pe o suprafață aproximativă cu cea a municipiului București. Piatra de temelie a Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din Filia Valea Ramnei a fost pusă în data de 10 mai 2014. Până în prezent credincioșii de aici au mers duminica și la sărbători pentru a participa la sfintele slujbe câțiva kilometri la biserica din centrul comunei.


Data: 28 mai 2018 • Vizualizări: 997