Biserica „Sf. Ierarh Nicolae” din Bocşa Română în sărbătoare

Biserica „Sf. Ierarh Nicolae” din Bocşa Română în sărbătoare
Pentru credincioşii Parohiei „Sf. Ierarh Nicolae” din Bocşa Română, data de 6 decembrie înseamnă o mare zi de bucurie: este sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, făcătorul de minuni, dar şi hramul bisericii
Autor: Gabriela Şerban
Pentru credincioşii Parohiei „Sf. Ierarh Nicolae” din Bocşa Română, data de 6 decembrie înseamnă o mare zi de bucurie: este sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, făcătorul de minuni, dar şi hramul bisericii în care aceştia îşi pleacă genunchii duminică de duminică şi la fiecare sfântă sărbătoare. Aşadar, îmbrăcaţi în straie sărbătoreşti, cu mic, cu mare, credincioşii au păşit încrezători în biserică, cutezând a se ruga Sfântului Nicolae, primul nostru apărător după Preacurata Fecioară Maria. La ceas de sărbătoare, pr. Silviu Ferciug a avut alături invitaţi aleşi, dar şi copii şi tineri dornici a-l descoperi pe smeritul Sfânt făcător de minuni, ocrotitorul copiilor şi ocrotitorul celor săraci, ocrotitorul bătrânilor şi ocrotitorul celor care călătoresc.

Sfânta Liturghie din dimineaţa zilei de 6 decembrie 2016 a fost oficiată dimpreună cu Prea Onoratul Protopop Gheorghe Şuveţi, ceasurile serii fiind dedicate cărţii şi colindelor, invitat de onoare fiind pr. inspector Mihai Ciucur, dar şi fraţi preoţi de pe raza oraşului Bocşa, vrednici coordonatori de Centre de copii şi tineret. Devenit deja o tradiţie, la hramul Bisericii „Sf. Ierarh Nicolae” din Bocşa Română credincioşii iau parte la un eveniment editorial, şi anume: lansarea unui nou volum „Gânduri căre Dumnezeu”, volum care cuprinde creaţii literar-artistice ale copiilor şi tinerilor din şcolile bocşene, proiect iniţiat de Biblioteca Orăşenească „Tata Oancea” Bocşa în parteneriat cu bisericile ortodoxe, preoţii şi cadrele didactice din oraş.

Ajuns la cea de-a IX-a ediţie, concursul „Gânduri către Dumnezeu” s-a desfăşurat în prag de sărbători pascale la sediul bibliotecii bocșene, iar volumul cu cele mai reuşite lucrări literar-artistice premiate în concurs este lansat în prag de sărbători de iarnă, mai precis de Sfânta Sărbătoare a Ierarhului Nicolae, în biserică. Despre carte şi despre activitatea Centrelor de tineret au vorbit pr. Silviu Ferciug (Centrul de tineret „Sf. Stelian” Bocşa Română), Gabriela Şerban, iniţiatorul proiectului şi managerul bibliotecii, pr. Doru Melinescu - Centrul de tineret „Vasiova”), pr. Ciprian Costiş - Centrul de tineret „Mihail Gaşpar” Bocşa Montană, dar şi prof. Gianina Mură, coordonator în cadrul Centrului de tineret „Sf. Stelian”.

Apoi, copiii şi tinerii, îmbrăcaţi în straie de sărbătoare, adică în frumosul port popular, au colindat intonând colinde tradiţionale, îndrumaţi de dna prof. Gianina Mură. Corul „Armonia” dirijat de pr. Silviu Ferciug a fost cel care a încheiat maiestuos evenimentul pricinuit de sărbătoarea Sf. Ierarh Nicolae. Pr. inspector Mihai Ciucur a împărţit daruri colindătorilor de toate vârstele şi a transmis cuvântul Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului.

Iată că, de sărbătoarea Sf. Ierarh Nicolae, ocrotitorul copiilor, la Bocşa a fost lansat un volum al unor copii talentaţi şi apropiaţi de biserică şi a fost rostit străvechiul colind sfânt şi bun, care prevesteşte apropiata sărbătoare a Naşterii Domnului.

Data: 7 decembrie 2016 • Vizualizări: 536