Biserica „Sf. Nicolae” din Bocșa la ceas de sărbătoare

Biserica „Sf. Nicolae” din Bocșa la ceas de sărbătoare
La sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, Biserica Ortodoxă din Bocșa Română, păstorită cu dăruire și pricepere de pr. Silviu Ferciug, își serbează hramul
Autor: Gabriela Șerban
La sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, Biserica Ortodoxă din Bocșa Română, păstorită cu dăruire și pricepere de pr. Silviu Ferciug, își serbează hramul. Și în acest an, această plăcută și mult așteptată sărbătoare a reușit să adune sute de credincioși, biserica devenind neîncăpătoare.

Mai mult, credincioșii s-au bucurat de prezența Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului care, însoțit de cvartetul episcopiei, au încântat și emoționat pe toți cei prezenți, prin slujirea Acatistului Sfântului Nicolae, prin rostirea Cuvântului de înțelepciune și binecuvântare și prin darurile oferite tuturor credincioșilor prezenți. În acest an Sfântul Ierarh Nicolae a fost cinstit în mod deosebit în această biserică, deoarece prezența Preasfinției Sale a generat un eveniment de excepție, cu adevărat sărbătoresc.

În așteptarea lui Moș Nicolae, corul copiilor de la Centrul de Tineret „Sf. Stelian” Bocșa Română, condus de prof. Gianina Mură, a oferit un buchet de colinde tradiționale; apoi, credincioșii au luat parte la prezentarea unei cărți: volumul 8 de creații literare și artistice ale copiilor din Bocșa, intitulat „Gânduri către Dumnezeu”, proiectul de suflet al Bibliotecii Orășenești „Tata Oancea”, sprijinit de Centrul de Tineret „Vasiova” și de bisericile ortodoxe din oraș.

Programul dedicat cinstirii marelui Ierarh Nicolae făcător de minuni s-a încheiat cu un concert de colinde interpretate de către membrii corului „Armonia” al Bisericii din Bocșa Română, condus și dirijat de pr. Silviu Ferciug.

Preasfinția Sa Părintele Lucian a răsplătit toți colindătorii, dar, mai ales a oferit o lecție de credință despre Sf. Nicolae, despre milostenie și bunăcuviință, despre blândețe și adevăr. O seară minunată, cu puternică încărcătură emoțională și cu plăcute daruri sufletului nostru.

Data: 11 decembrie 2015 • Vizualizări: 765