Biserica „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Oravița în haine de sărbătoare

Biserica „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Oravița în haine de sărbătoare

Album foto
În Duminica a 7-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Oravița, Protopopiatul Reșița
Autor: Serviciul Prezidial
Bucurie duhovnicească a fost pentru credincioșii orăvițeni, în Duminica a 7-a după Rusalii, deoarece încă de la orele dimineți, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a târnosit Biserica „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Oravița, Protopopiatul Reșița, sfințind de asemenea și un foișor ridicat în curtea bisericii. În continuare, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie în prezența a numeroși credincioși, foarte mulți dintre ei împărtășindu-se cu Sfintele Taine. Pentru osteneala și implicarea în lucrările de restaurare și înfrumusețare, săvârșite la Sfânta Biserică, părintele paroh Gelu Moldovan a fost hirotesit iconom stavrofor, iar credincioșilor binefăcători Preasfințitul Lucian le-a oferit acte de cinstire. Toți cei prezenți, atât bărbați cât și femei au avut posibilitatea să intre și să se închine în Sfântul Altar. Sfintele slujbe au fost înfrumusețate de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului, care a dat răspunsurile liturgice.

„Ne-am reunit la această frumoasă biserică ca să înălțăm împreună rugăciuni înaintea Tronului Preasfintei Treimi, rugăciuni prin care i-am mulțumit lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra preotului și credincioșilor acestei parohi, dar și rugăciuni de cerere, ca Harul Sfântului Duh să se coboare peste noi și peste acest sfânt locaș înfrumusețat și înnoit. Chiar dacă este cea mai veche biserică din Oravița, fiind construită în anul 1743, astăzi este cea mai nouă din punct de vedere spiritual, deoarece ea a primit binecuvântarea și harul Preasfântului Duh. Am oferit o distincție binemeritată părintelui paroh, dar care prin extensie este și distincția tuturor credincioșilor acestei parohii, cei care s-au ostenit să împodobească sfântul locaș. De asemenea și actele de cinstire oferite sunt un semn de recunoștință smerită față de ctitorii și binefăcătorii Casei Domnului, dar plata cea adevărată pentru osteneala lor este în ceruri”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Tot în ajunul sărbătorii Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, ierarhul a săvârșit, la orele serii, Slujba Vecerniei cu Litie în altarul de vară al Mănăstirii „Sfântul Ilie de la Izvor” – Bocșa Vasiova din județul Caraș-Severin.

Data: 20 iulie 2015 • Vizualizări: 975