Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Reşiţa-Govândari și-a cinstit ocrotitorii

Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Reşiţa-Govândari și-a cinstit ocrotitorii

Album foto
La sărbătoarea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului a săvârşit Sfânta Liturghie la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Reşiţa-Govândari
Autor: Serviciul Prezidial
La sărbătoarea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel foarte mulţi credincioşi şi-au îndreptat paşii pentru a se ruga împreună la Sfânta Liturghie arhierească în Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Reşiţa-Govândari. Fiind hramul bisericii, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului a ales să fie alături de slujitorii şi credincioşii acestui sfânt locaş săvârşind Sfânta Liturghie înconjurat de un numeros sobor de preoţi şi diaconi. Din soborul slujitor au făcut parte şi preoţi din Serbia.

La momentul potrivit credincioşii care s-au pregătit prin post şi Taina Sfintei Spovedanii au fost împărtăşiţi cu Trupul şi Sângele Mântuitorului Iisus Hristos. În cadrul Sfintei Liturghii ierarhul a hirotonit preot pe diaconul Mureșan Alin Florentin ce urmează a fi instalat în Parohia Nicolinţ, Protopopiatul Moldova Nouă.

În semn de recunoştinţă pentru binecuvântare şi purtarea de griză a Preasfinţitului Părinte Lucian faţă de Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Govândari-Reşiţa, părintele paroh Petru Berbentia i-a conferit ierarhului din partea slujitorilor şi credincioşilor o plachetă de excelenţă, la 10 ani de la prima Sfântă Liturghie arhierească oficiată cu prilejul hramului. La finalul Sfintei Liturghii potrivit unei frumoase tradiţii a fost săvârşită rânduiala „binecuvântării și tăierii colacului”.

„Am ales astăzi să fim împreună cu preoții și credincioșii acestei parohii, ca să ne bucurăm și să ne veselim duhovnicește, rugându-L pe Bunul Dumnezeu să binecuvinteze pe mai departe lucrarea pastoral-misionară a slujitorilor de aici, dar și lucrarea spirituală și materială a credincioșilor, care împreună formează o obște bineplăcută lui Dumnezeu. Pentru că este hramul bisericii se cuvine să-i felicităm pe toți ctitorii și binefăcătorii acestui sfânt locaș, deoarece biserica chiar dacă este finalizată și târnosită are nevoie în permanență să fie primenită și înfrumusețată ca o mireasă care Îl așteaptă în permanență pe Mirele Ceresc, pe Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

La hramul sfântului locaș au fost prezenți foarte mulți credincioși, oameni de cultură din municipiul de pe Bârzava, precum și invitați din Serbia. Parohia „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Reşiţa-Govândari dezvoltă foarte multe activități misionare, culturale și sociale, fiind înfrățită și cu parohii din Serbia, Ungaria și Italia.

Miercuri, 29 iunie și Schitul Bogâltin din județul Caraș-Severin și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej Sfânta Liturghie a fost oficiată de părintele arhimandrit Constantin Timiș, vicar eparhial, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. La slujbă au participat foarte mulți credincioși dintre care un număr mare s-au împărtășit cu Sfintele Taine. La sfârșitul Sfintei Liturgii a fost săvârșită o slujbă de binecuvântare a prinoaselor.


Data: 29 iunie 2016 • Vizualizări: 922