Bisericile din Anina nu își uită enoriașii aflați în dificultate

Bisericile din Anina nu își uită enoriașii aflați în dificultate
La Anina Biserica a venit în sprijinul credincioșilor care se află în dificultate
Autor: Prof. Marius Simion
La Anina, micuțul oraș din Banatul Montan, mulți dintre credincioși se află în dificultate deoarece locurile de muncă sunt tot mai puține. Biserica s-a gândit să vină în sprijinul și ajutorarea acestora, oferind pachete cu alimente, sperând ca prin aceasta să aducă un strop de bucurie în preajma sărbătorilor de iarnă. Nu întâmplător aceste daruri au fost împărțite în săptămâna premergătoare sărbătoririi Sfântului Nicolae.

Aceste pachete au fost pregătite, pentru a fi distribuite, cu mare entuziasm, de către copiii Centrului de Tineret ,,Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”, preot paroh Horia Mailat, preot paroh Marius Negoiță, d-na preoteasă Alexandra Mailat și d-l profesor Marius Simion.

Cei trei preoți din oraș, părintele Alin Muntean, părintele Horia Mailat și părintele Marius Negoiță cunoscând foarte bine problemele cu care se confruntă credincioșii din parohie, au încercat să le aducă un zâmbet și un strop de bucurie în această perioadă.

„Mulțumim bunului Dumnezeu că am reușit să ducem la îndeplinire această inițiativă, precum și Episcopiei Caransebeșului, pentru sprijinul acordat. Credinciioșii care au beneficiat de atenția noastră au primit cu mare entuziasm inițiativa Bisericii și nădăjduim ca acest tip de acțiuni să le putem intensifica, alături de ceilalți preoți din oraș”, a subliniat părintele Marius Negoiță.

Aceste activități de ajutorare ale Bisericii nu sunt singurele, deoarece alături de acestea, demn de menționat este și reluarea activităților „after- school”, în urma unui parteneriat Primărie - Biserică - Școală, pentru cei mai nevoiaşi dintre elevi.

„Mă bucur că Biserica se implică în această problemă socială cu care se confruntă comunitatea în momentul de față, continuând tradiția de a împărți pachete în preajma marilor sărbători. Sunt bucuros atunci când pot afirma că, Biserica face multe lucruri ca să aducă o rază de lumină oamenilor”, a arătat prof. Marius Simion.

34 de elevi, de la şcoala din cartierul Celnic şi de la Liceul „Mathias Hammer”, servesc zilnic câte o masă caldă după treminarea orelor de curs şi îşi rezolvă temele pentru a doua zi, sub îndrumarea unor cadre didactice.

Data: 12 decembrie 2014 • Vizualizări: 1021