Bolnav am fost şi m-aţi cercetat …

Bolnav am fost şi m-aţi cercetat …
În parohia „Pogorârea Sf. Duh” din Reșița, părintele paroh Emil Crăciun a demarat o acțiune caritabilă şi duhovnicească intitulată: „Alături de cei bolnavi”
Autor: Pr. Emil Crăciun
Prin hotărârea Sf. Sinod al BOR, anul 2012 este cinstit în întreaga Patriarhie Română ca Anul Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor, de aceea Prea Sfințitul Episcop Lucian ne-a îndemnat prin conferințele susținute ca să intensificăm acțiunile din parohiile noastre de întrajutorare a celor bolnavi incapabili de-a se deplasa la biserică.

Astfel prin binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian Episcopul Caransebeșului, în Parohia Pogorârea Sf. Duh din Reșița, părintele paroh Emil Crăciun a demarat o acțiune caritabilă şi duhovnicească intitulată: ,,Alături de cei bolnavi” în care preotul paroh a vizitat la domiciliu pe parcursul a mai multe zile bolnavii din parohie aflați în suferință și într-o situație materială mai precară.

După ce am depistat în parohie cazurile de oameni bolnavi aflați în suferință și singurătate am hotărât ca împreună cu câțiva membrii din Consiliul Parohial să-i vizităm pe semenii noștrii cei atât de greu încercați. Ajungând la paturile lor de suferință i-am spovedit și i-am împărtășit, i-am uns cu mir de la Taina Sf. Maslu și am stat de vorbă încurajându-i și alinându-le suferința, le-am citit rugăciuni pentru însănătoşire.

Celor vizitați, pe lângă ajutorul duhovnicesc acordat și ținând cont de lipsurile materiale în care se găsesc aceştia, am dăruit fiecărui bolnav şi un pachet alimentar constând în bunuri de strictă necesitate: zahăr, ulei, făină, orez și fructe. De asemeni le-am împărţit acestora şi iconiţe cu Maica Domnului și Sf. Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș, precum și ultimul număr din revista eparhială ,,Foaia Diecezană “, precum şi pliante editate de Episcopia Caransebeşului prin purtarea de grijă a Preasfinţitului Lucian, în care se vorbeşte despre Teologia Suferinţei şi a bolii, Iisus Hristos Doctorul sufletelor şi al trupurilor, Asistenţa Socială în Biserica Ortodoxă precum şi Taina Sfântului Maslu.

Toţi bolnavii au fost bucuroşi şi plăcut surprinşi de vizita făcută şi ne-au mulţumit că nu i-am uitat şi că le-am mai alinat din suferinţa avută. Unul dintre credincioșii bolnavi, Gheorghe Man ne-a mărturisit cu lacrimi: ,,Nu mă aşteptam la o astfel de vizită, nici nu ştiţi ce mult înseamnă pentru mine mai ales că nu am pe nimeni decât pe Bunul Dumnezeu. Mi-aţi făcut o bucurie mare că dacă până acum mă gândeam la tot ce poate fi mai rău de acum mă gândesc la tot ce poate fi mai bun pentru că mi-aţi dat o speranţă şi nădejdea că nu sunt singur şi că am pentru ce lupta cu boala. Dumnezeu să vă ajute şi să mai veniţi!”

Data: 23 mai 2012 • Vizualizări: 1350