Botezul Domnului la Catedrala Episcopală din Caransebeș

Botezul Domnului la Catedrala Episcopală din Caransebeș

Album foto
Copii, tineri, persoane de toate vârstele au venit la praznicul Bobotezei la Catedrala Episcopală din Caransebeș să ia parte la Sfânta Liturghie și să primească binecuvântare prin Agheasma Mare
Autor: Serviciul Prezidial
Cu dragoste în suflet credincioșii caransebeșeni au participat astăzi la Praznicul Botezului Domnului. Copii, tineri, persoane de toate vârstele au venit astăzi la Catedrala Episcopală din Caransebeș să ia parte la Sfânta Liturghie și să primească binecuvântare prin Agheasma Mare. Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a oficiat Sfânta Liturghie, alături de un sobor de preoți și diaconi, după care a săvârșit și slujba de sfințire a Aghesmei Mari. Anul acesta au fost pregătite aproximativ 2500 de sticle de Agheasmă Mare, care au fost sfințite în ajunul Bobotezei, la Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare unită cu Vecernia, în cadrul căreia s-a oficiat slujba de sfințire a apei, ca și în ziua praznicului.

„Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra noastră și Îl rugăm să binecuvinteze cununa anului, bisericile, mănăstirile noastre și pe toți credincioșii, casele și familiile lor, pentru că astăzi firea apelor se sfințește, astăzi toți credincioșii ortodocși trebuie să se bucure pentru că Domnul și Mântuitorul nostru s-a smerit din nou pentru a noastră mântuire, pogorându-se în repejunile Iordanului și primind botezul pocăinței de la rob, de la Sfântul Proroc Ioan Botezătorul. Și-a asumat Mântuitorul păcatele tuturor și le-a curățit în repejunile Iordanului, de aceea trebuie să-I mulțumim Lui, Celui care n-a avut păcate, pentru că s-a făcut om asemenea nouă, afară de păcat, dar totuși păcatele noastre le-a purificat în repejunile Iordanului. Dorim tuturor credincioșilor multă sănătate, putere și binecuvântare și să trăim cu toții pentru Biserica noastră strămoșească și pentru unitatea de credință și de neam. La mulți și fericiți ani tuturor românilor!”, a arătat Părintele Episcop Lucian.

La finalul Sfintei Liturghii credincioșii au primit, din partea slujitorilor Catedralei episcopale, care s-a dovedit și în acest an neîncăpătoare, anaforă, iconițe cu Praznicul Botezului Domnului, precum și Agheasma Mare, pentru curățirea sufletească și trupească.


Data: 7 ianuarie 2018 • Vizualizări: 976