Bucuria colindelor la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” - Govândari din Reșița

Bucuria colindelor la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” - Govândari din Reșița
Seara de duminică, 14 decembrie, a fost una specială şi înălţătoare pentru parohia reşiţeană din cartierul Govândari
Autor: Protopop Petru Berbentia
Seara de duminică, 14 decembrie, a fost una specială şi înălţătoare pentru parohia reşiţeană din cartierul Govândari, slujba de seară fiind împodobită prin participarea preoţilor ce alcătuiesc corul Protopopiatului Ortodox Român Reşiţa. Astfel, la Vecernia săvârşită de părintele Romulus Şandru, strana a fost asigurată de preoţii participanţi, iar cateheza a fost susţinută de drd. Nicolae-Adrian Păunescu, profesor de Religie la Colegiul Naţional „Traian Lalescu” Reşiţa.

După otpustul slujbei de seară, protopopul Petru Berbentia, membru al corului Protopopiatului Reşiţa, a introdus în „scenă”, adică a invitat pe soleea bisericii pe fraţii împreună slujitori şi a deschis concertul de colinde cu un scurt cuvânt festiv.

În biserica devenită neîncăpătoare, corul, instruit şi condus de părintele Irinel Dinu de la parohia Văliug, a interpretat o suită de douăsprezece colinde tradiţionale şi chiar dacă mai sunt destule zile până la cumpăna anilor, preoţii au cântat şi pluguşorul, tocmai pentru că această seara a fost ultima din acest an în care am avut posibilitatea să fim împreună în biserica din Micro III. Pentru prestaţia muzicală de excepţie, cei prezenţi au răsplătit cu aplauze pe preoţii ce au avut bucuria să se pregătească temeinic şi să ofere aceste clipe de bucurie.

În final, protopopul Reşiţei, pr. Petru Berbentia, s-a întâlnit cu un grup de copii veniţi special de la parohia Bocşa Montană pentru a vedea şi a asculta pe preotul lor, părintele Ciprian Costiş, grup ce a promis că pentru anul viitor şi ei vor pregăti un program de colinde ce îl vor prezenta la biserica reşiţeană. Şi pentru că măcar o seară ne-am simţit din nou copii, mulţumim lui Dumnezeu şi corului ce ne-a adus mai aproape momentul Naşterii Pruncului Sfânt în ieslea de la Betleem.

Data: 16 decembrie 2013 • Vizualizări: 979