„Bucuria de a fi creştin” – etapa pe Protopopiatul Reşiţa

„Bucuria de  a fi creştin” – etapa pe Protopopiatul Reşiţa
Miercuri, 25 aprilie, în organizarea Protopopiatului Reşiţa, a avut loc etapa pe protopopiat a concursului spectacol denumit „Bucuria de a fi creştin”
Autor: Protopop Petru Berbentia
Prin purtarea de grijă a preoţilor din protopopiat şi a profesorilor de Religie, au fost prezenţi 23 copii, în sala de conferinţe a protopopiatului. Ei au participat la cele trei secţiuni al concursului: poezie, cântare şi proză creştină. În deschidere a vorbit Protopopul Reşiţei, Pr. Petru Berbentia, care a explicat scopul concursului şi ceea ce se aşteaptă de la cei prezenţi. Juriul alcătuit din Pr. Cristian Manole, responsabilul cu cateheza parohială pe zona Reşiţa, prof. de religie, Diana Ortensia Raţiu de la Şcoala Gimnazială nr. 7 şi prof. de limba română, Marinela Manole de la Şcoala Gimnazială nr. 2 din Reşiţa, a ascultat, împreună cu toţi cei prezenţi, toate „producţiile” artistice ale copiilor, aplaudaţi de spectatori.

În timpul necesar deliberării, protopopul Reşiţei a susţinut o pledoarie despre sentimentul românesc şi creştinesc arătat de românii de peste frontiere, cu precădere despre manifestările religioase ale copiilor români din satele româneşti ale provinciei autonome Voivodina dar şi de pe valea Timocului, Moravei şi Dunării, sensibilizând pe părinţii şi profesorii prezenţi, spre a cultiva şi păstra graiul românesc şi credinţa ortodoxă, prin copii ce îi avem. La final, premianţii au primit din partea organizatorilor, diplome iar din partea protopopului Berbentia, mape cu materiale literare şi cărţi de poezie creştină.

Locul întâi a fost ocupat de Mărilă Antonia din Anina la cântare religioasă, Lazăr Antonia din Reşiţa la poezie şi Sâtea Carina la proză. De asemenea, Simionaş Denisa, Miloş Paul şi Beică Sabina au ocupat locul secund, în timp ce locul trei l-au obţinut Năvală Antreea, Panduru Cati şi Blotor Anita ( într-un grup coral), Fara Adela şi Todoran Cristina. Apreciem drept bună munca profesorilor şi a preoţilor implicaţi în acest proiect.

Data: 26 aprilie 2013 • Vizualizări: 1187