Bucuria de a fi din nou copii

Bucuria de a fi din nou copii

Album foto
Duminică, 28 decembrie, la orele serii, un număr mare de credincioși de toate vârstele s-au reunit la căminul cultural din satul Moniom pentru a petrece împreună clipe de bucurie și comuniune la ceas de sărbătoare
Autor: Serviciul Social-Misionar
Duminică, 28 decembrie, la orele serii, un număr mare de credincioși de toate vârstele s-au reunit la căminul cultural din satul Moniom – localitate componentă a municipiului Reșița, pentru a petrece împreună clipe de bucurie și comuniune la ceas de sărbătoare.

Evenimentul și-a propus să ofere iubitorilor de cântec, teatru, poezie și dans, un prilej de a se bucura și de a aprecia bogăția obiceiurilor și a tradițiilor satului românesc, în perioada Praznicului Nașterii Domnului. Au participat numeroși credincioși, părinți și bunici ai copiilor din Moniom și Reșița, precum și invitați sosiți de la Bocșa și din alte localități învecinate.

În centrul atenției s-au aflat copiii de la Centrul de tineret „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din localitate, care au susținut un program artistic bogat și divers. Seara a debutat cu interpretarea scenetei închinate Sfinților Martiri Brâncoveni intitulată „Vreau să mor creștin! Lovește...”, moment care a readus în memoria celor prezenți jertfa pentru credință și neam a înaintașilor noștri. A urmat, apoi un buchet de colinde tradiționale românești interpretate de cei mai mici membri ai centrului, după care au urcat pe scenă invitații serii – membrii Centrului de tineret Bocșa-Vasiova. Aceștia, însoțiți de coordonatorii lor – părintele Doru Melinescu, prof. Loredana Melinescu și d-na Gabriela Șerban – directoarea Bibliotecii „Tata Oancea” din Bocșa – au interpretat, la rândul lor, frumoase colinde tradiționale.

Spectacolul a fost completat de prestația plină de eleganță a membrilor centrului de la Moniom care au prezentat un program de dansuri de societate pus în scenă de instructorul Gheorghe Szeneszy. Intervențiile pline de umor ale domnului Cornel Franți – fiu al satului – care a prezentat scurte poezii și pamflete din creația proprie, au întregit atmosfera de bucurie a serii.

La final, ceata de colindători ai centrului-gazdă a interpretat câteva colinde tradiționale, iar tinerii de la Bocșa au împărțit colegilor de la Moniom pungi cu daruri și felicitări, confecționate chiar de ei.

„A fost o seară în care toți cei prezenți au trăit cu adevărat în bucuria Praznicului Nașterii Domnului. Copiii au oferit încă o dată un prilej de a se reuni în comuniune, credincioșilor prezenți în număr foarte mare la acest eveniment de suflet. Biserica, prin eforturile slujitorilor ei și prin însuflețirea copiilor de la centrele de tineret, a demonstrat încă o dată că și în aceste vremuri confuze are puterea de a aduna laolaltă pe toții fiii ei, indiferent de vârstă, situație economică sau statut social”, a arătat părintele Mihai Ciucur, paroh la Moniom și gazda reuniunii.

Seara s-a încheiat cu o agapă frățească oferită de gazdele evenimentului, prilej de socializare pentru copiii, părinții și toți invitații prezenți.

Data: 29 decembrie 2014 • Vizualizări: 548