Bucuria Nașterii Domnului vestită la Moldova Nouă

Bucuria Nașterii Domnului vestită la Moldova Nouă
În Duminica dinaintea slăvitului Praznic al Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos, în Parohia „Sf. Împ. Constantin şi Elena” din Moldova Nouă, vestea venirii în lume a Pruncului Iisus prin naştera minunată în ieslea Betleemului, a fost adusă prin colinde de către copiii parohiei noastre
Autor: Pr. Remus Căta
În Duminica dinaintea slăvitului Praznic al Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos, în Parohia „Sf. Împ. Constantin şi Elena” din Moldova Nouă, vestea venirii în lume a Pruncului Iisus prin naştera minunată în ieslea Betleemului, a fost adusă prin colinde de către copiii parohiei noastre.

După săvârşirea Sfintei Liturghii în biserica parohială, tinerele „mlădiţe şi lăstare” îmbrăcaţi în costume populare şi coordonaţi de d-na înv. Anastasia Cornescu de la Şcoala Generală Nr. 4 din localitate, au colindat credincioşii şi părinţii prezenţi la sfânta slujbă, iar la final au primit daruri din partea bisericii.

Pr. paroh Remus Căta a mulţumit doamnei învăţătoare şi tuturor copiilor prezenţi la această zi de sărbătoare, unii dintre ei fiind în grupa de cateheză a proiectului naţional „Hristos împărtăşit copiilor” iar cu această zi a colindelor a debutat şi concursul „Biserica şi Şcoala din sufletul meu” faza parohială şi care se va desfăşura de acum şi până în primele trei luni ale anului următor.

Momentul artistic s-a încheiat cu o rugăciune rostită de preotul paroh către Domnul nostru Iisus Hristos care a binevoit a fi o Mlădiţă în trunchiul unui neam aşa cum profeţise Isaia: „O Mlădiţă va ieşi din tulpina lui Iesei şi un Lăstar din rădăcinile lui va da”(Isaia11,1).

Data: 21 decembrie 2015 • Vizualizări: 646