Bucurie și binecuvântare la Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din cartierul caransebeșan Balta Sărată

Bucurie și binecuvântare la Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din cartierul caransebeșan Balta Sărată

Album foto
Sâmbătă, 3 decembrie, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a resfințit biserica cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” din cartierul caransebeșan Balta Sărată
Autor: Serviciu Prezidial
Sâmbătă, 3 decembrie, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a resfințit biserica cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” din cartierul caransebeșan Balta Sărată. În continuare, ierarhul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie. La slujbă au participat un număr însemnat de credincioși, dintre care foarte mulți copii și tineri. Preotul slujitor Gheorghe Românu a fost hirotesit iconom-stavrofor, iar ctitorii și binefăcătorii au primit din partea chiriarhului Diploma de excelență „Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul”.

„Ne bucurăm foarte mult că acești credincioși, puțini la număr, iubesc Biserica, iubesc podoaba Casei lui Dumnezeu, și ascultă de preotul rânduit, de preotul paroh, care s-a ostenit foarte mult în ultima perioadă, pentru înfrumusețarea lăcașului de cult. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru această zi minunată, pentru această zi lucrătoare, care pentru noi toți a fost o zi de sărbătoare. Îl rugăm pe Sfântul Nicolae să ocrotească pe mai departe această parohie, pe acești minunați credincioși, care se roagă la porțile Cetății Caransebeșului, această biserică aflându-se la periferia orașului, spre Orșova, pe drumul european. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru toate, Îl rugăm să ne ajute să parcurgem pe mai departe calea Postului, ca să ne putem închina, la sfârșitul celor 40 de zile de curățire și de binecuvântare, Pruncului divin, Mântuitorului nostru Iisus Hristos, care dorește să se nască și înlăuntrul nostru. La mulți ani tuturor celor care poartă numele Sfântului Ierarh Nicolae!”, a subliniat Preasfințitul Părinte Episcop Lucian.

Biserica de lemn cu hramul „Sf. Ierarh Nicolae” este situată la intrarea în municipiul Caransebeș, în cartierul Balta Sărată și este construită din lemn cu pridvor deschis. Biserica a fost sfințită în 30 iulie 2006 de PS Lucian, Episcopul Caransebeșului.


Data: 5 decembrie 2016 • Vizualizări: 532