Bucurie și comuniune pentru generația de mâine

Bucurie și comuniune pentru generația de mâine
„Bucurie și comuniune” a fost deviza sub care, aproximativ 50 de copii, membrii ai centrelor de tineret ale Episcopiei Caransebeșului, s-au reunit vineri, 2 mai, la Oravița, în cadrul unui program catehetic și recreativ în același timp
Autor: Serviciul Social-Misionar
Acțiunea a fost organizată de membrii Asociației „Sf. Ecaterina” din Oravița condusă de pr. Gelu Moldovan și de membrii centrului de tineret „Sf. M. Mc. Ecaterina” coordonați de prof. Simona Moldovan. Au participat copii de la Centrul de tineret „Sf. M. Mc. Gheorghe” Moldova Nouă, coordonați de pr. Laurențiu Panciu, de la Centrul de tineret Oravița Montană, coordonați de pr. Ionuț Guiman, precum și membrii centrului de tineret „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” Moniom, coordonați de prof. Georgiana Ciucur. Au fost prezenți, de asemenea, părinți ai copiilor, voluntari implicați în activitatea centrelor de tineret, precum și reprezentantul Departamentului de tineret al episcopiei, pr. Mihai Ciucur.

În prima parte a zilei toți cei prezenți au vizitat Mănăstirea Călugăra unde, cu binecuvântarea părintelui stareț Casian Onița, preoții coordonatori, alături de toți cei prezenți, au înălțat rugăciuni de mulțumire și de binecuvântare a tuturor copiilor și ostenitorilor. La finalul momentului de rugăciune, părintele Gelu Moldovan a evocat în câteva cuvinte istoricul mănăstirii Călugăra și al icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului care se găsește aici, iar doamna Liubița Raichici – directorul Direcției Județene pentru Cultură Caraș Severin, a vorbit celor prezenți despre nevoia de Dumnezeu și a recitat un poem din ultimul său volum de poezie. Părintele Mihai Ciucur a mulțumit tuturor celor implicați în această frumoasă lucrare misionară și i-a îndemnat pe toți cei prezenți – părinți, profesori și preoți să continuie și să intensifice eforturile în scopul apropierii celor tineri de Dumnezeu și de biserica neamului.

După agapa servită prin grija obștii monahale de la Mănăstirea Călugăra, cei prezenți au efectuat o frumoasă călătorie pe ruta feroviară Oravița – Anina, cea mai veche cale ferată din țară. Cu această ocazie, cei prezenți au aflat lucruri noi despre construcția „Siemeringului bănățean”, un proiect grandios și extrem de spectaculos, dar au avut ocazia și să socializeze și să pună la cale noi acțiuni comune.

„Această acțiune – în care copiii, alături de coordonatorii și părinții lor, au fost pelerini și excursioniști deopotrivă – a fost un bun prilej de comuniune și bucurie atât în ceea ce privește valorile credinței noastre, cât și în ceea ce privește trecutul și prezentul unor locuri pline de încărcătură și de importanță în plan istoric și national”, a arătat reprezentantul Centrului eparhial, părintele Mihai Ciucur.

Data: 5 mai 2014 • Vizualizări: 1109