Bucurie și împlinire pentru aproximativ 100 de copii și tineri la Mănăstirea Nera

Bucurie și împlinire pentru aproximativ 100 de copii și tineri la Mănăstirea Nera

Album foto
În perioada 29 iulie-5 august aproximativ 100 de copii și tineri participă la cea de-a doua ediție a taberei de vară de la Mănăstirea Nera din județul Caraș-Severin
Autor: Serviciul Cultural
Timp de o săptămână aproximativ 100 de copii și tineri participă la cea de-a doua ediție a taberei de vară de la Mănăstirea Nera din județul Caraș-Severin. Adolescenții veniți din toată țara au parte de nenumărate activități, ateliere de sculptură, de teatru, precum și diverse programe de interacționare, de cunoaștere și de comunicare. Obștea celui mai mare așezământ monahal din Episcopia Caransebeșului, unde viețuiesc aproximativ 80 de maici, s-a concentrat zilele acestea să le ofere tinerilor din bucuria vieții monahale prin programele de rugăciune, dar și prin toate celelalte acțiuni gândite special pentru dezvoltarea personalității autentice a tinerei generații.

Pe lângă activitățile spirituale, de creație și de educare, beneficiarii taberei de la Nera s-au destins și prin jocurile de echipă, drumeții și multe alte activități recreative. Maicile au fost în permanență aproape de ei, precum și cei 40 de voluntari care s-au ocupat de buna desfășurare a tuturor acțiunilor pregătite pentru copiii veniți în vacanță la Mănăstirea Nera. De asemenea maicile i-au învățat să bată toaca și să intoneze cântări bisericești psaltice.

Un moment special l-a constituit vizita Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, care a venit în mijlocul tinerilor pentru a le aduce binecuvântare și încurajare. Preasfinția Sa a săvârșit o slujbă în paraclisul Buna Vestire a mănăstirii, rugându-se împreună cu adolescenții Mântuitorului și Maicii Domnului să călăuzească pașii lor în tot lucrul cel bun. Ierarhul le-a oferit iconițe și alte daruri după care a interacționat cu ei, copiii prezentând ce au realizat la atelierele desfășurate. A urmat un program artistic de cântece, poezii, o serie de scenete de teatru, toate învățate pe parcursul zilelor de tabără.

„Ne bucurăm că mănăstirile noastre și în mod special Mănăstirea Nera se implică și în educația și creșterea duhovnicească a copiilor și tinerilor noștri, oferind acestora o alternativă pentru a-și petrece împreună și cu folos timpul liber. Îi felicităm pe organizatori, le mulțumim voluntarilor și tuturor celor care s-au implicat în această tabără și bineînțeles îi felicităm pe tineri care au ales să-și petreacă o săptămână în această sfântă mănăstire învățând rugăciuni, cântări bisericești, dar în primul rând învățând să-L iubească pe Dumnezeu cu toată ființa și pe aproapele ca pe ei înșiși”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

În contextul anului comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului”, o trupă de teatru din Arad a venit să prezinte copiilor un spectacol de teatru cu această tematică.

Ca să expună momentele petrecute în tabără și să-și exprime bucuria a tot ceea ce a însemnat această minivacanță, tinerii au compus și un imn pe care l-au intonat cu multă energie specifică vârstei lor.


Data: 4 august 2017 • Vizualizări: 1572