Bucurie din partea copiilor şi a tinerilor pentru persoanele vârstnice

Bucurie din partea copiilor şi a tinerilor pentru persoanele vârstnice

Album foto
De Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, beneficiarii vârstnici din cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice Marginea Lend, Reşiţa, au avut parte de un program deosebit
Autor: Serviciul Social-Misionar
De Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, 1 octombrie, beneficiarii vârstnici din cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice Marginea Lend, Reşiţa, au avut parte de un program deosebit, vineri, 30 septembrie, fiind vizitaţi de către mai mulţi copii şi tineri de la centrele de tineret ale Episcopiei Caransebeşului. Aceştia le-au oferit din dragostea lor intonând cântece specifice copilăriei, dar şi pricesne şi cântece bisericeşti.

Beneficiarii de servicii sociale furnizate de către Cămin sunt persoane vârstnice dependente, semidependente sau independente, dar care se află în criză existenţială, a căror integritate sau viaţă le sunt ameninţate. Acestora le-a fost umplută inima de bucurie de către copiii de la Centrul de tineret „Moniom”, respectiv corul intitulat „Pui de Cer”, dar şi de către un grup de tineri din cadrul Corului Catedralei Episcopale „Învierea Domnului” din Caransebeş.

Căminul pentru Persoane Vârstnice Reşiţa, prin cele două module ale sale, furnizează servicii sociale de calitate, într-o atmosferă familială, respectând nevoile personale, intimitatea și confidenţialitatea în procesul de asistare, asigură beneficiarilor o bătrâneţe demnă, sigură, în vederea limitării efectelor îmbătrânirii biologice, conform standardelor aflate în vigoare. Bunicii au fost încurajaţi şi de prezenţa preoţilor care au însoţit copiii şi tinerii, în special de către părintele Mihai Ciucur, inspector în cadrul Departamentului de tineret al Episcopiei Caransebeşului, care a transmis mesajul de binecuvântare şi purtare de grijă al Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului şi le-a pus la suflet câteva proverbe cum ar fi: „Cine n-are bătrâni să-şi cumpere”, care arată cât de valoroşi sunt oamenii, indiferent de vârsta lor.

Căminul pentru Persoane Vârstnice Reşiţa oferă persoanelor adulte găzduirea pe perioadă nedeterminată, asistenţă medicală și îngrijire, asistenţă paleativă, consiliere psihologică, asigurând în același timp condiţii pentru terapia ocupaţională, meloterapie, socializare și petrecerea timpului liber, încercând ca acolo unde este posibil, legătura cu familia să fie conservată cât mai bine.

La evenimentul dedicat persoanelor vârstnice la Căminul de la Reşiţa a fost prezentă şi conducerea instituţiei, precum şi personalul deservent. În 1990, Organizația Națiunilor Unite (ONU) a stabilit ca ziua de 1 octombrie să devină Ziua Internațională a persoanelor în vârstă, în semn de recunoaștere a contribuției acestora la dezvoltarea unei societăți.

Data: 30 septembrie 2016 • Vizualizări: 391