Bucurie duhovnicească în Parohia Ocna de Fier

Bucurie duhovnicească în Parohia Ocna de Fier
Credincioșii din Parohia Ocna de Fier a Protopopiatului Reșița s-au bucurat de a avea în mijlocul lor un grup de șapte tineri, elevi seminariști de la Seminarul Teologic Liceal „Ioan Popasul” din Caransebeș
Autor: Serviciul Prezidial
Credincioșii din Parohia Ocna de Fier a Protopopiatului Reșița s-au bucurat de a avea în mijlocul lor un grup de șapte tineri, elevi seminariști de la Seminarul Teologic Liceal „Ioan Popasul” din Caransebeș, în data de 9 noiembrie. Elevii au fost însoțiți de Pr. Prof. Constantin-Ionel Train, directorul Seminarului teologic și de Arhid. Prof. Vicențiu-Ilie Românu profesor de dogmatică la seminar. Tinerii seminariști au participat la Sfânta Liturghie prin răspunsurile și cântările frumoase pe care le-au interpretat, iar predica a fost susținută de către elevul Gheorghe Tudor din clasa a XII-a. La Sfânta Liturghie au participat un număr mare de credincioși care, auzind de sosirea acestor tineri au venit la biserică ca să se împărtășească de bucuria duminicii.

„Mulţumim Preasfințitului Părinte Episcop Lucian pentru binecuvântarea acestei manifestări de credință, dar și părintelui director, pentru că a acceptat invitația de a veni în mijlocul nostru. Venirea acestor tineri a fost un prilej de bun augur, întrucât în data de 26 octombrie 2014 s-au împlinit șapte ani de când am primit Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și cheile acestei biserici închinate Maicii Domnului”, a subliniat părintele paroh Alin Chicoș.

După terminarea Sfintei Liturghii oaspeții au fost invitați alături de consilierii bisericii, la o agapă frățească oferită de parohie, apoi au vizitat „Muzeul de Mineralogie și Estetică a Fierului” unde domnul Constantin Gruiescu a fost o gazdă primitoare. El a explicat grupului de vizitatori toate lucrurile importante despre minunata colecție a „Florilor de mină”. La finalul vizitei elevii seminariști au mulțumit domnului Constantin Gruiescu pentru buna găzduire ce le-a făcut-o în „Casa binelui” și drept mulțumire i-au cântat, nonagenarului amfitrion, „Mulţi ani trăiască!”.

Data: 17 noiembrie 2014 • Vizualizări: 536