Bucurie duhovnicească în Parohia Prisaca

Bucurie duhovnicească în Parohia Prisaca

Album foto
În Duminica a V-a după Rusalii, credincioșii Parohiei Prisaca au luat parte la bucuria binecuvântării, de către Preasfințitul Părinte Lucian, a noilor lucrări de înfrumusețare săvârșite la biserică
Autor: Serviciul Prezidial
În Duminica a 5-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a poposit duhovnicește în mijlocul credincioșilor din Parohia Prisaca, Protopopiatul Caransebeș, la biserica cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, construită la jumătatea secolului al 19-lea, dar care, în ultima perioadă, a trecut prin numeroase lucrări de înfrumusețare, îndeosebi exteriorul și avlia bisericii.

Cu acest prilej, înainte de săvârșirea Sfintei Liturghii, ierarhul a binecuvântat lucrările săvârșite, iar ca răsplătire pentru osteneala sa, părintele paroh a fost hirotesit sachelar. De asemenea, credincioșii care s-au implicat în renovarea și înfrumusețarea exteriorului bisericii au primit, din partea Preasfințitului Părinte, Diploma de excelență Episcop Elie Miron Cristea.

„În această duminică binecuvântată, în a cincea după Rusalii, am poposit duhovnicește în Parohia Prisaca din cadrul Protopopiatului Caransebeș, am binecuvântat exteriorul bisericii și biroul parohial, construit în curtea bisericii, și am săvârșit Dumnezeiasca Liturghie, la care câțiva credincioși și, desigur, copii și tineri, s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului. Am ales această duminică, această zi, ca o prelungire a hramului bisericii, întrucât este ocrotită de «Sfinții Apostoli Petru și Pavel». Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru toate, îl felicităm pe părintele paroh, Viorel Dumbravă, și pe toți cei care astăzi, din partea noastră, au primit diplome de excelență, acte de cinstire. Îi mulțumim Bunului Dumnezeu că ne-a ajutat să avem o vreme favorabilă și mulți credincioși au ales să fie cu noi la Sfânta Liturghie, mulți fii și fiice ale satului, venite de aproape sau de departe, la ruga din această localitate și bineînțeles la bucuria sfințirii acestei biserici din satul natal”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

La slujbă, au participat autorități locale, un număr însemnat de credincioși, precum și foarte mulți copii și tineri îmbrăcați în costume populare.

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Prisaca a fost construită în anul 1863. Târnosirea ei s-a săvârșit de către Înaltpreasfințitul Nicolae Corneanu, mitropolitul Banatului, în anul 1973, iar în anul 2010, biserica a fost resfințită de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.Data: 2 iulie 2018 • Vizualizări: 1077