Bucurie duhovnicească în Parohia Sub Margine din Protopopiatul Caransebeș

Bucurie duhovnicească în Parohia Sub Margine din Protopopiatul Caransebeș

Album foto
În Duminica Vindecării slăbănogului de la Vitezda, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Sub Margine
Autor: Serviciul Prezidial
În a patra duminică după Paști, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, s-a aflat în mijlocul comunității Parohiei Sub Margine, Protopopiatul Caransebeș.

În ultima perioadă s-au efectuat ample lucrări la sfânta biserică, deoarece în anul 2017 sfântul locaș a suferit mai multe pagube în urma unui incendiu. Astăzi credincioșii acestei parohii s-au bucurat că munca lor le-a fost încununată prin binecuvântarea interiorului sfântului locaș. Părintele Episcop Lucian a săvârșit slujba de sfințire a picturii și a resfințit Sfânta Masă. În continuare a oficiat și Sfânta Liturghie alături de un sobor de preoți și diaconi, în prezența autorităților locale și a unui număr însemnat de credincioși.

„Această biserică închinată praznicului Înălțării Domnului nostru Iisus Hristos la cer a fost târnosită de Înaltpreasfințitul Părintele Laurențiu în anul 2005, dar anul trecut s-a abătut un necaz asupra acestei biserici, un scurt circuit la instalația electrică a ars și a deteriorat pictura, veșmântul care a împodobit interiorul acestei biserici. Credincioșii s-au ostenit foarte mult ajutați fiind și de credincioșii din Parohia Armeniș, dar și de preoții și credincioșii din parohiile din Protopopiatul Caransebeș. Astăzi, cu ajutorul lui Dumnezeu, am reușit să resfințim această biserică, dar și să înnoim prestolul, jertfelnicul, pentru că altarul a fost afectat cel mai mult de acest incendiu. Îi mulțumim lui Dumnezeu că ne-a ajutat să poposim duhovnicește astăzi aici și îl felicităm totodată pe părintele Alexandru, părintele paroh, un preot tânăr, dar care, într-un timp foarte scurt, a reușit să îi adune pe credincioși în jurul Sfintei Biserici, pe de-o parte, și în același timp i-a determinat să fie atenți atunci când este vorba de renovarea, de restaurarea Bisericii, respectiv a picturii. Îi felicităm pe toții ctitorii și binefăcătorii acestei biserici și Îl rugăm pe Arhiereul cel Veșnic să păzească pe mai departe acest sfânt locaș, care astăzi a fost resfințit, și aici să-și găsească liniștea și vindecarea toți credincioșii care viețuiesc și se roagă pe aceste meleaguri, pentru că astăzi ne-am adus aminte și de slăbănogul de la scăldătoarea Vitezda, care a așteptat 38 de ani vindecarea și ,bineînțeles, la plinirea vremii, a venit Dumnezeu Omul, Mântuitorul Iisus Hristos, și l-a vindecat de toată boala și neputința, slobozindu-i și dăruindu-i sănătate deplină. Să ne rugăm și noi ca Mântuitorul să ne ridice pe fiecare din patul suferinței sufletești și trupești, să ne dăruiască vindecare de paralizia spirituală în care suntem adeseori și să ne scăldăm duhovnicește în baia darurilor Duhului Sfânt, în noua Vitezdă, Biserica creștină dreptmăritoare întemeiată de Domnul și Mântuitorul Iisus Hristos pe Crucea Golgotei. Hristos a înviat!”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

Pentru osteneala depusă la sfânta biserică Preasfințitul Părinte Lucian l-a hirotesit pe părintele paroh Alexandru Bujancă iconom, iar celor care s-au alăturat părintelui în lucrările efectuate la sfântul locaș, ierarhul le-a oferit acte de cinstire.

Micuțul cătun din Sub Margine cu 54 familii și 147 credincioși a fost filie a Parohiei Armeniş până în anul 2003. În anul 2003, fostul preot paroh al Feneşului, Manea Domilescu, a mobilizat credincioşii în vederea ridicării unei biserici aici. În anul 2005, cu ajutorul lui Dumnezeu, prin râvna şi zelul evlavioşilor credincioşi submărgineni şi a părintelui Manea, s-a finalizat construcţia bisericii, an în care a fost târnosită de către Preasfinţitul Părinte Laurenţiu, Episcopul Caransebeşului la vremea aceea.


Data: 30 aprilie 2018 • Vizualizări: 988