Bucurie duhovnicească la Bocșa

Bucurie duhovnicească la Bocșa

Album foto
Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a fost prezent, sâmbătă, 9 septembrie, în mijlocul preoților și credincioșilor din Bocșa
Autor: Serviciul Prezidial
Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a fost prezent, sâmbătă, 9 septembrie, în mijlocul preoților și credincioșilor din Bocșa. Cu acest prilej ierarhul înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohială cu hramul „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului”. Sfânta Liturghie a fost precedată de sfințirea a două icoane pictate în Sfântul Munte Athos. La slujbă au participat un număr însemnat de credincioși dintre care foarte mulți copii și tineri îmbrăcați în straie populare. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului. La final părintele paroh Caius Negrea i-a oferit din partea tuturor preoților din Bocșsa, Preasfințitului Părinte Lucian un engolpion și o cruce pectorală arhierească. Slujirea de astăzi a avut un caracter deosebit deoarece, pentru Preasfințitul Părinte Episcop Lucian, cel de-al 10-lea ierarh al Eparhiei Caransebeșului, data de 9 septembrie este una aniversară, Preasfinţia Sa născându-se în această zi a anului 1970 în municipiul Arad.

„Ne bucurăm foarte mult că părintele Caius Negrea, dimpreună cu credincioșii pe care îi păstorește, a făcut progrese atât duhovnicești, cât și materiale, adunându-i pe oameni în jurul Sfântului Altar, pentru că am văzut că foarte mulți credincioși s-au împărtășit cu Sfintele Taine, dar lucrând și pentru cei aflați în nevoie și în suferință. Totodată, astăzi am sfințit icoanele care vor împodobi de acum încolo această biserică, icoana hramului «Intrarea în biserică a Maicii Domnului» și icoanele pe care le-a așezat părintele ca o continuare a iconostasului, icoanele Sfinților pe care noi astăzi îi pomenim și-i cinstim, icoanele Sfinților, Drepților și Dumnezeiești Părinți, Ioachim și Ana. Așadar, în Anul Omagial închinat Sfintelor Icoane, am sfințit icoane pictate în Sfântul Munte Athos, care vor rămâne definitiv în această biserică și credincioșii se vor putea ruga înaintea acestor icoane de astăzi sfințite. Îl felicităm pe părintele Caius Negrea, pe toți credincioșii și ctitorii acestei biserici și acestui așezământ social-filantropic și ne rugăm ca aici să fie pe mai departe armonie între lucrarea Mariei și lucrarea Martei, să se împletească pe mai departe în chip armonios Liturghia cu filantropia”, a precizat Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

Parohia „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” a fost înfiinţată în anul 2009. În curtea bisericii se dezvoltă o frumoasă lucrare filantropică, funcţionând Complexul de servicii sociale „Sfântul Ierarh Nectarie”, unde copiii și bătrânii proveniți din medii defavorizate primesc o masă caldă.


Data: 9 septembrie 2017 • Vizualizări: 1236