Bucurie duhovnicească la Complexul de servicii sociale „Sfântul Vasile cel Mare” din Caransebeș

Bucurie duhovnicească la Complexul de servicii sociale „Sfântul Vasile cel Mare” din Caransebeș
Luni, 19 mai, în Paraclisul cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”, din incinta Complexului de servicii sociale, a fost oficiată Taina Sfântului Botez, pentru un prunc provenit dintr-o familie defavorizată, cu cinci copii
Autor: Servicul Social-Misionar
La Complexul de servicii sociale „Sfântul Vasile cel Mare” al Episcopiei Caransebeșului a avut loc un eveniment important, atât pentru ostenitorii așezământului cât și pentru beneficiarii serviciilor acestuia. Astfel luni, 19 mai, în Paraclisul cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”, din incinta Complexului de servicii sociale, a fost oficiată Taina Sfântului Botez, pentru un prunc provenit dintr-o familie defavorizată, cu cinci copii. La această Sfântă Taină a participat tot personalul administrativ al acestui așezământ, precum și mama copilului nou botezat.

De la începutul acestui an, cuplul mamă și patru copii, al acestei familii, beneficiază de servicii sociale multiple: de găzduire, de servicii post-rezidenţiale, asigurarea hranei, menţinerea stării de sănătate, servicii de educaţie şi consiliere, asistenţă religioasă, petrecerea timpului liber, servicii de consiliere juridică, servicii pentru dobândirea deprinderilor de viaţă independentă, precum și servicii de integrare profesională.

„Am săvârșit cele trei sfinte taine de inițiere, Taina Botezului, Taina Mirungerii și Taina Euharistiei pentru micuța Denisa, cea mai nouă membră din sânul comunității noastre. De aceea ne bucurăm că la acest Complex social, pe lângă serviciile de asistență socială pe care le oferim prin personalul de specialitate, Îl oferim și pe Hristos, pentru că fiind așezământul bisericii, cei care vin aici se bucură în permanență și de asistență religioasă”, a subliniat părintele Nicolae Codrea, directorul Complexului de servicii sociale „Sfântul Vasile cel Mare”.

„Centrul de igienă pentru mamă şi copil” din cadrul Complexului de servicii sociale, funcţionează din 10 mai 2006 şi are ca scop major prevenirea abandonării, neglijării şi abuzul asupra copiilor. Este un serviciu pentru prevenirea separării copilului de părinţii săi, de tip rezidenţial, organizat pe model familial, a cărui misiune este de a permite formarea, menţinerea şi întărirea legăturilor familiale, precum şi sprijinirea familiei pentru asumarea responsabilităţilor parentale. Spațiul „Centrului de igienă pentru mamă și copil” este structurat în cinci dormitoare, o cameră de zi, o sală de mese și bucătărie, un grup sanitar, precum și un spațiu de depozitare.

Data: 20 mai 2014 • Vizualizări: 1011