Bucurie duhovnicească la Oravița

Bucurie duhovnicească la Oravița
Centrul Pastoral Misionar Oravița –Răcășdia s-a reunit în biserica parohiei „Pogorârea Sfântului Duh” din Oravița, Protopopiatul Moldova-Nouă, în prima duminică a lunii octombrie
Autor: Pr. Gelu-Petru Moldovan
Duminică, 2 octombrie, la orele serii, preoții aparținători Centrului pastoral-misionar Oravița-Răcășdia, au participat la întâlnirea lunară organizată de această dată în localitatea Oravița, la Parohia „Pogorârea Sfântului Duh”.

În prezența Preaonoratului Părinte Protopop Bogoliub Martinovici, a fost săvârșit Acatistul „Acoperământului Maicii Domnului” de către un sobor alcătuit din trei preoți: pr. Petru- Tită Stanciu, preot slujitor la Parohia Adormirea Maicii Domnului din Oravița, pr. Iulius-Ionuț Guiman – Parohia Socolari și pr. Alin-Daniel Timișan – Parohia Cărbunari.

Cuvântul de învățătură a fost rostit la vreme potrivită de către părintele Alin-Daniel Timișan. Cu bucurie și emoție, părintele a pus la suflet credincioșilor prezenți importanța Maicii Domnului în planul de mântuire al neamului omenesc.

După acest moment, părintele protopop a mulțumit preoților și credincioșilor prezenți pentru osteneala de a fi împreună, transmițând totodată cuvântul de binecuvântare din partea Preasfințitului Lucian, Episcopul Caransebeșului, îndemnându-ne să ne iubim unii pe alții, mărturisind astfel Treimea ce-a de o ființă și dătătoare de viață.

La final, părintele paroh, Ion-Doru Găvădină, a mulțumit tuturor, rugând pe Bunul Dumnezeu și Maica Domnului să dăruiască spor pentru ridicarea sfintei bisericii aflate în prezent în construcție.

Data: 8 octombrie 2016 • Vizualizări: 876