Bucurie duhovnicească la Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Reșița

Bucurie duhovnicească la Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Reșița

Album foto
Credincioșii Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Reșița s-au bucurat în Duminica a 17-a după Rusalii de prezența în mijlocul lor a Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului
Autor: Serviciul Prezidial
Credincioșii Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Reșița s-au bucurat în Duminica a 17-a după Rusalii de prezența în mijlocul lor a Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. În biserica parohială Ierarhul înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a săvârșit Sfânta Liturghie la care au participat foarte mulți credincioși, dintre care un număr însemnat de copii și tineri. În cadrul Sfintei Liturghii Preasfințitul Lucian a hirotonit întru preot pe diaconul Bogdan Claudiu Petanec, ce va sluji la Paraclisul Școlar „Sfinții Trei Ierarhi” din incinta Colegiului Tehnic Cărășan din Reșița.

De asemenea chiriarhul a hirotonit și un ierodiacon pe seama Mănăstirii Călugăra, iar părintelui protopop Gheorghe Şuveţi, parohul bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Reșița, i-a conferit ordinul eparhial „Crucea Episcop Elie Miron Cristea” pentru clerici. Răspunsurile liturgice au fost date de către Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

„Această biserică reprezintă rezistența și credința preoților și credincioșilor din Banatul de Munte, deoarece trebuia demolată de regimul comunist, dar ea a fost translatată și astfel a putut fi salvată datorită credinței și rugăciunilor insistente a preoților și credincioșilor din vremea aceea. I-am îndemnat și pe cei care au fost astăzi la sfânta slujbă să i-a ca exemplu rugăciunea și credința femeii cananeence, care nu a deznădăjduit ci a insistat foarte mult și s-a rugat, până când a obținut din partea Mântuitorului Iisus Hristos răspuns și vindecare pentru fiica ei care era rău chinuită de un demon. De aceea și noi fiind îndemnați la rugăciune insistentă, să mergem hotărâți pe calea mântuirii și niciodată să nu deznădăjduim, chiar dacă Mântuitorul ne încearcă credința și nu ne oferă un răspuns imediat cererilor noastre”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.
.
Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Reşiţa a fost ridicată în anul 1872 şi se află în centrul civic al municipiului Reşiţa. În anul 1985 autorităţile comuniste au translatat 55 de m locaşul de cult şi l-au înconjurat de blocuri.


Data: 15 februarie 2016 • Vizualizări: 718