Bucurie duhovnicească la Schitul Bogâltin

Bucurie duhovnicească la Schitul Bogâltin

Album foto
În Duminica a patra din Postul Mare Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a slujit Sfânta Liturghie alături de credincioșii și obștea monahală a Schitului Bogâltin din județul Caraș-Severin
Autor: Serviciul Prezidial
Credincioșii care și-au îndreptat pașii în Duminica a patra din Postul Mare spre Schitul Bogâltin din județul Caraș-Severin au avut posibilitatea să se roage împreună cu Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului și cu obștea așezământului monahal. În biserica cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Ierarhul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a săvârșit Sfânta Liturghie, în cadrul căreia foarte mulți credincioși s-au împărtășit cu Sfintele Taine. La sfânta slujbă au participat și autorități locale, precum și un număr mare de credincioși. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

„Îi mulțumim Bunului Dumnezeu că ne-a ajutat tocmai la duminica Sfântului Ioan Scărarul să venim aici, să ne liniștim duhovnicește și să medităm la tot ceea ce înseamnă urcușul nostru duhovnicesc spre Hristos Cel înviat. La hramul acestui așezământ monahal întotdeauna slujim în altarul de vară, iar astăzi fiind o duminică obișnuită ne-am bucurat foarte mult că am putut sluji în biserică alături de credincioșii care formează obștea extinsă a schitului. Dumnezeu să binecuvinteze obștea acestui așezământ, pe toți ctitorii și binefăcătorii și toți cei care vor veni aici să se ducă liniștiți și folosiți la casele lor, pentru că aici într-adevăr este un loc ales și binecuvântat”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Schitul Bogâltin a izvorât din dorința credincioșilor de a avea locaș binecuvântat în preajma munților Cornerevei unde călugării să se roage neîncetat pentru lume. Piatra de temelie a bisericii s-a pus în anul 1949, construcția schitului fiind dirijată și executată de ctitorul Ioan Rădulescu cu sprijinul credincioșilor din Bogâltin, Cornereva și de pe Valea Almăjului. Târnosirea bisericii a fost săvârșită în ziua de 8 iulie 1959 de către Vasile Lăzărescu, mitropolitul Banatului. În anul 2008 Consiliul Eparhial al Episcopiei Caransebeșului a schimbat destinația așezământului monahal transformându-l în schit de călugărițe, care actualmente întreprind lucrări de consolidare a bisericii și de înfrumusețare a ansamblului monahal.

La orele serii Preasfințitul Părinte Lucian s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Rusca, Protopopiatul Caransebeș. Cu acest prilej ierarhul a săvârșit Slujba Vecerniei în Biserica parohială cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”. La sfânta slujbă au participat un număr însemnat de credincioși dintre care foarte mulți copii și tineri îmbrăcați în haine populare.


Data: 11 aprilie 2016 • Vizualizări: 376