Bucurie duhovnicească pentru credincioșii din Parohia Răcășdia

Bucurie duhovnicească pentru credincioșii din Parohia Răcășdia

Album foto
În Duminica a 24-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a poposit în mijlocul credincioșilor din Parohia Răcășdia, Protopopiatul Moldova Nouă
Autor: Serviciul Prezidial
În Duminica a 24-a după Rusalii, când Biserica noastră, anul acesta sărbătorește și Soborul Sfinților Arhangheli Mihail şi Gavriil şi al tuturor cereştilor puteri, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a poposit în mijlocul credincioșilor din Parohia Răcășdia, Protopopiatul Moldova Nouă. La orele dimineții ierarhul a sfințit Capela cu hramurile „Sfântul Apostol și Evanghelist Luca” și „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”, aflată în cimitirul parohial. De asemenea a fost săvârșită și o slujbă de pomenire pentru toți preoții care au slujit în această parohie, pentru ctitorii sfântului locaș, pentru toți cei care își dorm somnul de veci în cimitir, precum și pentru toți cei care și-au pierdut viața în urma incendiului de la București.

În continuare Preasfinția Sa, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica parohială cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, în prezența autorităților locale și a numeroși credincioși. La final tuturor celor care s-au implicat în amenajarea și înfrumusețarea capelei din incinta cimitirului, Preasfințitul Lucian le-a oferit acte de cinstire. Răspunsurile liturghice au fost oferite de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

„După ce în urmă cu trei ani am resfințit biserica parohială, o biserică monumentală, una din cele mai mari și impunătoare din Episcopia noastră, am revenit aici să sfințim o capelă în cimitirul parohial. Ne-am bucurat foarte mult că părintele paroh Gheorghe Țibuleac a inițiat această lucrare în Parohia Răcășdia și anume înfrumusețarea și pictarea acestei capele. Pentru că hramul bisericii parohiale este «Adormirea Maicii Domnului», am promis părintelui paroh și credincioșilor că vom sluji împreună Sfânta Liturghie în aer liber, anul viitor, în altarul de vară, care nădăjduim să fie construit în curtea bisericii”, a subliniat Preasfințitul Lucian.

Actuala biserică din Parohia Răcășdia cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” s-a zidit între anii 1770-1778, fiind sfințită de către episcopul Vichentie Popovici în data de 15 decembrie 1778.


Data: 9 noiembrie 2015 • Vizualizări: 752