Bucurie duhovnicească pentru credincioșii parohiei Gornea

Bucurie duhovnicească pentru credincioșii parohiei Gornea
Credincioșii parohiei Gornea, îmbrăcați în costume populare au venit încă de la orele dimineții la biserica parohială cu hramul „Aducerea moaștelor Sfântului Nicolae la Bari” pentru a-și cinsti ocrotitorul
Autor: Pr. Daniel Nistoran
Credincioșii parohiei Gornea, îmbrăcați în costume populare au venit încă de la orele dimineții la biserica parohială cu hramul „Aducerea moaștelor Sfântului Nicolae la Bari” pentru a-și cinsti ocrotitorul.

Cu acest prilej, din dorința de a fi aproape de credincioși, preoții din cercul pastoral misionar Moldova Nouă au adus un aport acestei zile prin participarea și implicarea în desfășurarea slujbelor religioase. Astfel un sobor de preoți compus din: pr. Vichentă Ponoran de la Parohia Naidăș, pr. Ioan Matei de la Parohia Șușca, pr. Ionel Prisecaru de la Parohia Adormirea Maicii Domnului din Moldova Nouă, pr. Cornel Hrițcu de la Parohia Nicolinț și pr. Daniel Nistoran de la Parohia Gornea, au slujit Sfânta și Dumnezeasca Liturghie iar ceilalți preoți din cerc au întreținut cântarea la strană.

În cuvântul de învățătură rostit de părintele Vichentă Ponoran s-a evidențiat viața Sfântului Ierarh Nicolae, precum și reprezentarea acestuia în sfintele icoane.

În încheiere părintele protopop Bogoliub Martinovici a subliniat faptul că astfel de întâlniri pe cercuri pastorale au loc în fiecare lună în toată eparhia Caransebeșului dorindu-se prin aceasta să se intensifice lucrarea pastoral-misionară a preoților.

La final părintele paroh Daniel Nistoran a mulțumit tuturor preoților și credincioșilor pentru frumoasa slujire și pentru dragostea pe care o arată de fiecare dată față de Biserica Ortodoxă din Gornea. Având în vedere că este al zecelea an de când părintele paroh păstorește cu multă dăruire credincioșii parohiei Gornea, a urmat o agapă frățească oferită cu mult drag de către credincioși, în cinstea acestui slăvit praznic.

Data: 10 mai 2017 • Vizualizări: 1468