Bucurie duhovnicească pentru credincioșii Parohiei „Schimbarea la Faţă” din Caransebeș

Bucurie duhovnicească pentru credincioșii Parohiei „Schimbarea la Faţă” din Caransebeș

Album foto
În seara zilei de duminică, 21 iunie, a fost adusă în Parohia „Schimbarea la Faţă şi Sfântul Ierarh Nicolae” din Caransebeş, icoana Maicii Domnului, copie fidelă a icoanei făcătoare de minuni „Vimatarissa” din Sfântul Munte Athos
Autor: Serviciul Prezidial
În seara zilei de duminică, 21 iunie, a fost adusă în Parohia „Schimbarea la Faţă şi Sfântul Ierarh Nicolae” din Caransebeş, icoana Maicii Domnului, copie fidelă a icoanei făcătoare de minuni „Vimatarissa” (Altăriţa), de la Mănăstirea Vatoped din Sfântul Munte Athos. Icoana a fost întâmpinată de Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, alături de un numeros sobor de preoţi din municipiul Caransebeş, şi un număr impresionant de credincioşi. După momentul întâmpinării, icoana a fost purtată în procesiune până la biserica cu hramul „Schimbarea la Faţă”, unde a fost săvârşit Acatistul Maicii Domnului.

„Foarte mulți preoți din Caransebeș și din împrejurimi, precum și foarte mulți credincioși au urcat pe această colină a bucuriei duhovnicești din cetatea Caransebeșului și împreună ne-am rugat ca stăpâna noastră, Născătoarea de Dumnezeu, să mijlocească înaintea Fiului ei pentru mântuirea sufletelor noastre. Dumnezeu așa a binevoit și a rânduit ca această icoană a Maicii Domnului să o avem în Caransebeș și îi mulțumim pentru că ne ajută, ne ocrotește și cu rugăciunile Maicii Sale ne miluiește pe noi, cei care suntem păcătoși, dar suntem robi ai Săi”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Icoana Maicii Domnului a fost pictată în Sfântul Munte Athos şi a fost adusă de o delegaţie formată din părintele paroh şi credincioşi. Odorul a fost depus în interiorul bisericii parohiale. La final, toţi cei prezenţi s-au închinat icoanei şi au primit iconiţe cu Maica Domnului.

Icoana originară, făcătoare de minuni a Maicii Domnului din Sfântul Munte Athos, este numită Vimatarissa, de la grecescul – vimataris care înseamnă paraclisier, mai este numită şi Ctitoriţa, pentru că s-a aflat în vremea ctitorilor Athanasie, Nicolae şi Antonie, sau Altăriţa, fiind ţinută în Sfântul Altar și este prăznuită cu mare strălucire în data de 21 ianuarie al fiecărui an.


Data: 23 iunie 2015 • Vizualizări: 725