Bucurie duhovnicească pentru Parohia Sasca Română

Bucurie duhovnicească pentru Parohia Sasca Română
Prima întâlnire din anul 2017 a preoților aparținători Cercului pastoral-misionar Oravița, a avut loc duminică, 29 ianuarie, în Parohia Sasca Română
Autor: Pr. Gelu Petru Moldovan
Duminică, 29 ianuarie, la orele serii, preoții care fac parte din Cercul pastoral-misionar Oravița, din cuprinsul Protopopiatului Moldova Nouă, s-au reunit în biserica parohială cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” din localitatea Sasca Română, pentru a săvârși împreună slujba Vecerniei cu Litie, în ajunul zilei de cinstire a Sfinților Trei Ierarhi. Preoții: Mihai Alexandru Sima de la Parohia Ciortea alături de pr. Gheorghiță Cosmin Oltean- Parohia Vărădia și pr. Ionescu Nicolae de la parohia Vrani, au alcătuit soborul, iar cuvântul de învățătură a fost rostit la momentul potrivit de către pr. Mihai Alexandru Sima.

După sfânta slujbă, cu multă dragoste, părintele rânduit a rosti cuvântul de învățătură, ne-a relatat detalii importante despre Sfinții Trei Ierarhi și totodată a evidențiat importanța fiecărui sfânt în viața credincioșilor și în lucrarea bisericii din acele vremuri dar și în prezent, încurajându-ne să cinstim sfinții și să le urmăm învățătura și viața.

Deoarece Patriarhia Română a hotărât ca anul 2017 să fie An omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și pictorilor bisericești, am propus la nivel de Centru Pastoral promovarea culturii și a artei creștine în rândul tinerei generații. Astfel, la nivelul fiecărei parohii se va alcătui un nucleu de tineri și se va organiza un cerc de pictură pe sticlă, în cadrul căruia se vor realiza icoane.

Tot în cadrul acestei prime întâlniri, s-a comunicat programul și parohiile unde se vor desfășura întâlnirile lunare ale preoților din Centrul Pastoral Misionar Oravița în acest an.

Data: 1 februarie 2017 • Vizualizări: 385