Bucurii de Florii în cartierul reșițean Govândari

Bucurii de Florii în cartierul reșițean Govândari
În biserica parohială cu hramul „Sfinții Apostoli Petru şi Pavel”, din cartierul reșițean Govândari, a avut loc o manifestare culturală a copiilor implicaţi în proiectul național „Hristos împărtăşit copiiilor”.
Autor: Protopop Petru Berbentia
În biserica parohială cu hramul „Sfinții Apostoli Petru şi Pavel”, din cartierul reșițean Govândari, la praznicul Floriilor a avut loc o manifestare culturală a copiilor implicaţi în proiectul național „Hristos împărtăşit copiiilor”. Aceștia au prezentat un mini-concert de cântece închinate Patimilor Domnului dar şi Maicii Sale.

A doua parte a manifestării, a constat în premierea elevilor ce au câştigat Olimpiada de Religie, în etapa pe şcoală şi cea națională. În biserică au fost prezenţi elevii Şcolii Gimnaziale nr. 7 din Reşiţa, însoţiţi de prof. Diana Ortensia Raţiu şi Ilie Bădescu, cei ce i-au pregătit pentru olimpiadă. O menţiune deosebită se cuvine elevei Dimcea Karina, din clasa a şaptea - nota 9,40 -, care a primit un premiu special la faza naţională a olimpiadei, concurs desfăşurat la Cluj în martie 2013.

„Pentru că activitatea cu copiii reprezintă o latură importantă a vieţii noastre religioase şi pentru că avem copii buni, încercăm să facem o sărbătoare din orice manifestare religioasă, culturală şi didactică desfăşurată de ei. Într-o biserică arhiplină, copiii pregătiţi de pr. Romulus Şandru au cântat cu deosebită smerenie şi cu multă bucurie, înălţând slavă lui Dumnezeu, iar cei prezenţi i-au apreciat cu aplauze. Cinste tuturor elevilor implicaţi în viaţa bisericii străbune! Cinste profesorilor lor!”, a mărturisit pr. protopop petru Berbentia.

Diplomele au fost împărţite de pr. Petru Berbentia, parohul bisericii „Sfinții Apostoli Petru şi Pavel” din cartierul rețițean Govândari, care a dăruit olimpicilor câte o mapă personalizată a parohiei, cărţi de poezie, iconiţe, materiale promoţionale ale bisericii, precum și vederi, pliante şi felicitări de Sfintele Paşti.

Data: 29 aprilie 2013 • Vizualizări: 1355