Bucurii duhovnicești în Parohia Pogorârea Sfântului Duh din Oravița

Bucurii duhovnicești în Parohia Pogorârea Sfântului Duh din Oravița
În această perioadă Parohia Pogorârea Sfântului Duh din Oravița derulează o serie de activități cu copiii de la școlile de pe raza parohiei
Autor: Pr. Alin Mureșan
Fiind începutul Sfântului Post al Nașterii Domnului avem datoria de a ne îngriji de tinerele vlăstare ce vor duce mai departe cântecele, tradițiile si obiceiurile acestei perioade specifice.

Cu acest prilej preoții Parohiei Zona Gării Oravița „Pogorârea Duhului Sfânt” au socotit de bine ca pe toată perioada postului în zilele de miercuri si vineri în cursul dimineții să fie săvârșită Sfânta si Dumnezeiasca Liturghie pentru elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1 „Romul Ladea” si pentru credincioșii parohiei care doresc în mod deosebit ca pe toată perioada acestui post sa se împărtășească cu Sfintele Taine.

În ziua de luni, 21 noiembrie, de praznicul Intrării Maicii Domnului am avut bucuria de a împărtășii 2 grupe de la Grădinița cu program prelungit Zona Garii Oravita.
Miercuri, 23 noiembrie în cadrul Sfintei Liturghii au fost mărturisiți și împărtăsiți 2 clase de elevi, aceștia fiind însoțiți de d-nul prof. driiginte Marcel Dragoș și de d-na prof. diriginta Pîrvu Camelia . În cursul diminții aproximativ 40 de elevi au fost spovediți, astfel în această frumoasa activitate s-au implicat și preoții Afilipoaie Mădălin de la Parohia Răchitova, Paul Banci ,preot misionar și Pavel Toc de la Parohia Brădișorul de Jos ajutând la pregătirea și mărturisirea copiilor pentru a primi Sfintele Taine. Tot în cursul zilei de miercuri la orele 17 același sobor de preoți au săvârșit și Taina Sfântului Maslu pentru credincioșii parohiei.

Aceste frumoase și duhovnicești activități vor continua până în săptămâna premergătoare Crăciunului având nădejde că vom reuși să spovedim și să împărtășim cât mai mulți copii și credincioși din parohia noastră reușind să se pregătească așa cum se cuvine pentru a primi in sufletul lor pe Pruncul Iisus ce se va naște in ieslea din Betleem.

Data: 29 noiembrie 2016 • Vizualizări: 719