„Ca să porți coroana de om trebuie să ai trei etaje: minte, obraz, inimă. Și pe Dumnezeu acoperiș.”

„Ca să porți coroana de om trebuie să ai trei etaje: minte, obraz, inimă. Și pe Dumnezeu acoperiș.”
Joi, 2 martie, în preambulul Zilei Internaționale a Scriitorului, Biblioteca Orășenească „Tata Oancea” Bocșa, în parteneriat cu Centrul de Tineret „Vasiova”, a propus tinerilor liceeni o dezbatere despre „Coroana de Om”, cu poeta Liubița Raichici
Autor: Gabriela Șerban
Joi, 2 martie, în preambulul Zilei Internaționale a Scriitorului, Biblioteca Orășenească „Tata Oancea” Bocșa, în parteneriat cu Centrul de Tineret „Vasiova”, a propus tinerilor liceeni o dezbatere despre „Coroana de Om”, cu poeta Liubița Raichici.

Astfel, elevi ai Liceului Teoretic „Tata Oancea” Bocșa, însoțiți de doamnele prof. Stela Boulescu și Loredana Melinescu, au adus în discuție subiecte și probleme din viața și existența noastră. Subiecte de actualitate, dar și unele mai sensibile, care lasă loc de meditație profundă, privind misiunea tinerilor aflați la început de drum și harul credinței care ar trebui să călăuzească pașii fiecăruia. Evenimentul s-a înscris într-unul dintre proiectele cu tradiție ale bibliotecii bocșene: „Să ne prețuim valorile” și s-a încheiat printr-un recital de poezie din creația Liubiței Raichici.

Liubița Raichici s-a născut în 16 ianuarie 1962 la Belobreșca, pe Clisura Dunării, în Caraș-Severin. Este poetă și traducătoare, membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Timișoara, absolventă a Facultății de Filologie din Timișoara și doctor în filologie.
A debutat cu poezii în presă, în săptămânalul „Nanatske novine”, în anul 1976, iar editorial în 1986, volumul de versuri „Poduri multicolore”, volum colectiv. Poet bilingv, ea s-a impus în poezia bănățeană în anii '90 cu o poezie scrisă în versul alb și în proză.

Dintre volumele semnate de Liubița Raichici: „Liniște în fața cuvântului”, 1990; „Știința despre iluzii”, 1997; „În spatele Domnului”, 1997; „Iubită în timpul liber”, 2000; „Sârbește într-o limbă necunoscută”, 2000, „Orfani de Dumnezeu”, 2013. Sunt volume apărute fie în țară, fie în Serbia, unele sunt în limba sârbă, altele în ediții bilingve, iar poezia Liubiței Raichici îndeamnă la o meditație profundă asupra multor probleme din viața și existența noastră.

Data: 3 martie 2017 • Vizualizări: 2039