„Calea mântuirii” la Parohia Eftimie Murgu

„Calea mântuirii” la Parohia Eftimie Murgu
În Duminica a II-a din Postul Mare, în Parohia Eftimie Murgu, Protopopiatul Băile Herculane, a avut loc cea de-a treia întâlnire din cadrul Proiectului catehetic „Calea mântuirii”
Autor: Pr. Cristian Mökesch
Tema întâlnirii a fost „Omul, împlinirea vieţii”, a stârnit interes în rândul participanţilor, care, după vizionarea suportului în format video, au adresat întrebări şi au discutat pe marginea subiectului, fiind îndrumaţi de cei doi slujitori ai parohiei pr. paroh Cristian Mökesch şi pr.Petru Şerengău.

Proiectul de catehizare „Calea Mântuirii” a luat naștere în cadrul Institutului de Studii Creștin-Ortodoxe de la Universitatea Cambridge din Marea Britanie, la inițiativa mai multor clerici și profesori ortodocși, în frunte cu Mitropolitul Kallistos Ware al Diocleei. În Biserica Ortodoxă Română, proiectul a fost adus cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, prin Sectorul de Învățământ și Catehizare, fiind aprobat de Sfântul Sinod al BOR. Proiectul este destinat credincioșilor cu vârste cuprinse între 18 și 80 de ani.

Cele 12 teme care vor face obiectul sesiunilor de formare sunt: „Căutarea credinței”, „Dumnezeu Sfânta Treime «Iubitorul de oameni»”, „Omul: împlinirfea vieţii”, „De ce a venit Iisus la noi?”, „Mântuirea în Hristos”, „Sfântul Duh”, „Ce reprezintă Biserica pe pământ? Nu este Dumnezeu de ajuns?”, „Trăirea Credinței I: Dumnezeiasca Liturghie – O perlă de mare preț”, „Trăirea Credinței II: Sfintele Taine”, „Trăirea Credinței III: Sfânta Scriptură, Rugăciunea și Postul”, „Comportamentul creștin”, „Cerul pe Pământ: Membri ai Bisericii și Cetățeni ai Raiului”

Data: 1 aprilie 2013 • Vizualizări: 747