„Calea Mântuirii” la Parohia Mâtnicu Mare

„Calea Mântuirii” la Parohia Mâtnicu Mare
Duminică, 24 martie, a avut loc în Parohia Mâtnicu Mare, Protopopiatul Caransebeş, prima întâlnire a credincioşilor, în cadrul proiectului implementat cu ajutorul organizaţiei World Vision în parteneriat cu Patriarhia Română, proiect intitulat „Calea Mântuirii”
Autor: Pr. Raul But
Duminică, 24 martie a.c. a avut loc în Parohia Ortodoxă cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Mâtnicu Mare, Protopopiatul Caransebeş, Episcopia Caransebeşului, prima întâlnire a credincioşilor, în cadrul proiectului implementat cu ajutorul organizaţiei World Vision în parteneriat cu Patriarhia Română, proiect intitulat „Calea Mântuirii”.

Pentru desfăşurarea acestui proiect au fost selectaţi 36 de credincioşi, respectiv 18 familii, în speranţa că sesiunile de catehizare, 12 la număr, vor constitui oportunităţi de cunoaştere a învăţăturii de credinţă a Bisericii, dar şi de regăsire a sinelui şi a aproapelui, prin care Cuvântul Sfintei Scripturi devine Cale adevărată spre Împărăţia lui Dumnezeu.

„S-a considerat că alegerea familiei pentru acest proiect este o modalitate eficientă de a reface spiritual mediul de formare a societăţii sănătoase, adică Familia, a cărei viaţă este imperios necesar a fi repusă pe făgaşul normal, în care Dumnezeu este Izvorul şi Cârmuitorul vieţii. Iar Calea spre Dumnezeu este mai uşor de căutat în doi. Încercăm astfel, să fugim de însingurarea la care ne cheamă societatea şi pe care, de multe ori, o găsim şi în cadrul familiei datorită lipsei de comunicare dintre membri, dar şi cunoaşterea vieţii în ansamblul ei, de la naştere până la moarte, bazându-ne pe învăţătura Evangeliei, păstrate de Biserică”, a mărturisit părintele Raul Vasile But.

În cadrul primei întâlniri, credincioşii s-au adunat în biserică,în jurul unei mese rotunde, unde după prezentarea a proiectului şi a primei teme, intitulate „Căutarea credinţei”, au avut parte de video-proiecţii tematice, urmate de discuţii libere pe marginea temei, în cadrul cărora, fiecare a putut contribui la dezvoltarea subiectului prezentat.

Data: 25 martie 2013 • Vizualizări: 721